Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

0

Η Κλινική ΡΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (15/9) διοργάνωσε ενημερωτικά περίπτερα σε 4 δήμους της Αττικής (Γλυφάδα, Π. Φάληρο, Πειραιάς, Περιστέρι) την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την εξεύρεση εθελοντών δοτών με κινητά συνεργεία. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η εγγραφή 950 νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε από καρδιάς.

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Ανδρέας Γιαννιώτης, Βασίλης Τοροσίδης και Γιάννης Μασούρας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το  περίπτερο Εθελοντών Δοτών της Κλινικής στον Πειραιά. Οι αθλητές έγιναν με τη σειρά τους εθελοντές δότες μυελού των οστών και κάλεσαν τον κόσμο να ακολουθήσει το φωτεινό παράδειγμά τους. Ομοίως, την ευαισθητοποίησή τους έδειξαν και οι παίκτες του Εθνικού Πειραιώς Αλεξίου, Ζούπας, Λεωνιδόπουλος, Σμίλτος και Buter οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα τον σημαντικό αυτό αγώνα.

Το περίπτερο του Π. Φαλήρου συνέλεξε 291 δείγματα, ενώ στην περιοχή της Γλυφάδας 254 συμπολίτες μας εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ακολούθως, στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 204 εγγραφές και στο Περιστέρι 201!

Η Κλινική ΡΕΑ στηρίζει τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από το 2014, έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια λειτουργίας  ως συνεργαζόμενο Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και έχοντας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην συλλογή δειγμάτων.

Συνεχίζουμε να μεταδίδουμε το μήνυμα… ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ…

Μπορείς κι εσύ να σώσεις μια ζωή, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο σου!