Παράταση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι 31 Δεκεμβρίου

0

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, δεν προβλέπεται να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους στο ΕΣΥ. Την Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη σύμφωνα με την οποία το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι για όσο υπάρχει πανδημία ο υγειονομικός, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί στο Σύστημα Υγείας, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος. “Αν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, υπό την έννοια ότι αύριο το πρωί πάψει να υπάρχει πανδημία, τότε το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά όσο η κατάσταση είναι αυτή, είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε σαφέστατοι: Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ.”  τονίζει ο Υπουργός.

Ο Υπουργός προανήγγειλε ότι από τον Μάιο και μετά θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση των μέτρων.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού «Η εικόνα που έχουμε στο ΕΣΥ, τόσο στην αναλογία εισιτηρίων-εξιτηρίων όσο και στον αριθμό των διασωληνωμένων- εικόνα η οποία οφείλεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης που επέφεραν τα μέτρα τα οποία πήραμε και η παραλλαγή Όμικρον, που είναι λιγότερο νοσογόνος, μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων», ανέφερε.

Επίσης, διευκρίνισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά, γιατί είναι πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θα εξεταστεί το θέμα επίδειξης του για την περίοδο του καλοκαιριού.

Your email address will not be published. Required fields are marked *