ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Σάμου στο κόκκινο. Κλείνει η Παιδιατρική Κλινική

0

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις προσωπικού που οδηγούν σε λουκέτο βασικές κλινικές του Νοσοκομείου Σάμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουν την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Είναι χειμώνας το νησί συχνά λόγω των καιρικών φαινομένων αποκλείεται. Εκτός των 40.000 μόνιμων κατοίκων εξυπηρετεί και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα hot spot.

Ούτε τα Νοσοκομεία που είναι στην αιχμή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν ενισχύει η κυβέρνηση.

Το Νοσοκομείο ξέμεινε από Παιδιάτρους και κλείνει η παιδιατρική κλινική.. Υπάρχει μόνο μια Παιδίατρος με μετακίνηση. Εξαιτίας  της έλλειψης Παιδιάτρου το Νοσοκομείο αδυνατεί να πραγματοποιήσει ακόμη και φυσιολογικούς τοκετούς. Δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά. Υπάρχουν μόνο δύο Αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο. Αδυνατούν να καλύψουν το χειρουργικό τομέα σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Υπάρχουν δύο Γιατροί στο ακτινοδιαγνωστικό τομέα. Πως μπορούν νυχθημερόν να κάνουν διάγνωση σε ακτινογραφίες, μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπερήχους;” καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, τονίζει η ανακοίνωση, τη μεγάλη έλλειψη σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλες τις κλινικές. Η Παθολογική, η Παιδιατρική, η χειρουργική κλινική όπως και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το Αναισθησιολογικό απόγευμα, νύκτα και Σαββατοκύριακο καλύπτονται σε κάθε βάρδια και με Νοσηλεύτρια.

Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα Μνημόνια.καταλήγει η ανακοίνωση.