“Εφηβεία & Διαβήτης” Διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη

0

Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ώρα 17.30

 

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α) διοργανώνει, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εφηβεία & Διαβήτης», την  Κυριακή, 7 Nοεμβρίου 2021, ώρα 17:30.

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Η φετινή  εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α.  το έτος 2021 είναι αφιερωμένη στη σχέση της εφηβείας και του διαβήτη, νόσο που εδώ και δεκαετίες εξαπλώνεται ταχύτατα και χωρίς διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές ομάδες παγκοσμίως.

Η νόσος του διαβήτη, που διακρίνεται σε δύο μεγάλες μορφές, τον διαβήτη τύπου 1 και διαβήτη τύπου 2 παρουσιάζει ταχύτατη εξάπλωση σε παιδιά και εφήβους. Γνωρίζουμε ότι η εφηβεία αποτελεί μία δυναμική ηλικιακή περίοδο, κατά την οποία ο άνθρωπος αναζητά την αυτοαναφορικότητα του, περνώντας από τον κόσμο του παιδιού στον κόσμο των ενηλίκων. Ο διαβήτης, από την άλλη μεριά,  είναι μία νόσος σιωπηλή, που απαιτεί συνεχή αυτοέλεγχο από τη μεριά του πάσχοντα και δημιουργεί ποικίλες δυσκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες και  σχέσεις του με το οικογενειακό, φιλικό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η διαχείριση του  διαβήτη αποκτά πρόσθετες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες στην εφηβική ηλικία.

Για τις σημαντικές συνιστώσες της απαιτητικής και δύσκολης σχέσης του διαβήτη με την εφηβεία, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να μας μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες  και μάχιμοι θεράποντες ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο χώρο του Διαβήτη:

H Δρ. Χριστίνα Κανακά – Gantenbein MD, PhD, FMH(CH) Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διευθύντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής και Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 

H κα Βάϊα Λαμπαδιάρη Αναπ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη, Ενδοκρινολόγος, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” 

Η κα Ελίνα Γκίκα, Κλινική ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παίδων/Ενηλίκων, Health Coach CCU/ AMA/ MDI, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχικής Υγείας της Γενικής Κλινικής «Μητέρα», Διδάκτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Συγγραφέας “Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη” & DVD με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Η γνωριμία και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον”.

Η κα Εύα ΚωνσταντάκηΝοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD. Product Specialist Menarini Diagnostics. Eξειδικευμένη Νοσηλεύτρια Διαβήτη King’s College of London

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τη δική τους σχέση με τον διαβήτη, έφηβοι πάσχοντες και οι γονείς τους.

Με το πέρας των ομιλιών θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό, να θέσει τις δικές του ερωτήσεις προς τους εισηγητές, για να λάβει την έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζεται και να καταθέσει τις δικές του βιωματικές εμπειρίες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι Φαρμακευτικές Εταιρείες: ABBOTT LABORATORIES, HEMOGLOBE, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY, MEDRONIC HELLAS, MENARINI ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ, NOVO NORDISK

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την ενημέρωση του κοινού για αυτή την εκδήλωση.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα και η αφίσα της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

 

Για συμμετοχή , συνδεθείτε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 17:30 πατώντας στο παρακάτω link:

https://zoom.us/j/91505493997

 

Για το γραφείο τύπου

Ελένη Μπαρμπαλιά – τηλ επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφορίες 6942701116

Επικοινωνία με την Πρόεδρο του ΣΥΔΑ κ. Συμέλα Παπαδοπούλου  τηλέφωνο 6971874319

Λίγα λόγια για τον ΣΥ.Δ.Α : Ο ΣΥ.Δ.Α. έχει ιδρυθεί το 1997 και επί 24 έτη εκπροσωπεί τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη που διαμένουν στην Περιφέρεια Αθηνών. Σκοπός του είναι μέσω ποικίλων δράσεων η ενημέρωση των πασχόντων όπως και της ευρύτερης κοινωνίας, για τη νόσο η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα. Ο ΣΥ.Δ.Α. αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων –Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.