“Κατανόηση της Νόσου Αλτσχάιμερ”, ομιλία του Δρ Scott A. Small στο “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”

0

Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Stavros Niarchos Foundation Brain Insight Lecture series» στο Πανεπιστήμιο Columbia, ο Δρ Scott A. Small θα πραγματοποιήσει ομιλία που θα εστιάσει στην κατανόηση της Νόσου Αλτσχάιμερ, με τίτλο «Understanding Alzheimer’s Disease Through Its Anatomical Vulnerability».

 

Ο Scott A. Small, MD, είναι Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Νόσου Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο Columbia και Καθηγητής Νευρολογίας.

Στην ομιλία του, ο Δρ Scott Small θα εξετάσει τη χρήση των παραλλαγών της μαγνητικής τομογραφίας (MRI) –σε ασθενείς και ζώα– και στη συνέχεια, θα συζητήσει την ανακάλυψη ενός κυτταρικού μονοπατιού, το οποίο εξηγεί γιατί η Νόσος Αλτσχάιμερ στοχεύει στην ευάλωτη περιοχή, μη επηρεάζοντας τις γύρω περιοχές. Μία σειρά πρόσφατων μελετών έδειξε ότι το συγκεκριμένο κυτταρικό μονοπάτι είναι μία από τις αιτίες της Νόσου Αλτσχάιμερ. Ο Δρ Scott Small θα ολοκληρώσει την ομιλία του με την παρουσίαση μίας μεθόδου ανεύρεσης φαρμάκου, σχεδιασμένου για τη διόρθωση των ελαττωμάτων στο συγκεκριμένο κυτταρικό μονοπάτι που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων, με τίτλο «Stavros Niarchos Foundation Brain Insight Lecture Series», που προσφέρονται δωρεάν στο κοινό με στόχο την ενίσχυση της κατανόησης της βιολογίας του νου και της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Οι διαλέξεις φιλοξενούνται από το Mortimer B. Zuckerman Mind Brain Behavior Institute στο Πανεπιστήμιο Columbia, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάλεξη, δείτε εδώ.