Η Sobi λέει «Hello Greece»: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα με προσδοκίες

0

Η Sobi™ λέει «Hello Greece» και γιορτάζει έναν χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα, αφοσιωμένη στη δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους .

Η Sobi, η πρωτοπόρος σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, της ανταλλαγής απόψεων και της ειλικρινούς και ανοιχτής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, χαιρέτησε τον πρώτο χρόνο παρουσίας της στην Ελλάδα, με ισχυρή δέσμευση τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χαιρέτισε η Α.Ε. κα Charlotte Sammelin, Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα και ο Sergio Lai, General Manager Sobi, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα.

«Μια κοινότητα με επίκεντρο τους ασθενείς»

Aναφερόμενος στον πρώτο χρόνο παρουσίας της Sobi στην Ελλάδα o Nicola Zancan, Country Manager Sobi, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, ευχαρίστησε την ιατρική κοινότητα, τον σύλλογο ασθενών, τους πολιτειακούς φορείς, τους πληρωτές, τους εταίρους, τονίζοντας ότι «ως μια κοινότητα με επίκεντρο τους ασθενείς θέλουμε να συμβάλλουμε στην εκπλήρωση των ιατρικών αναγκών των Ελλήνων ασθενών ώστε να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν. Η συνεργασία και η προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα και έτσι θα συνεχίσουμε. Χάρη στη συνεργασία με όλους τους εταίρους, επιτεύχθηκε η ειδική εισαγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος μας – πριν την επίσημη διαθεσιμότητά του – και έτσι οι Έλληνες ασθενείς απέκτησαν πρόσβαση στην τελευταίας γενιάς θεραπεία χωρίς το κόστος για το σύστημα υγείας να αυξηθεί» και πρόσθεσε ότι «πριν ένα μήνα “ανέβηκε” η ελληνική εκδοχή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Hello Haemophilia” για τους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία».

Η Hege Hellström, Πρόεδρος Sobi, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ρωσία (EMENAR), σημείωσε ότι «στη Sobi η συνεργασία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της έρευνας, των κλινικών προγραμμάτων, της πρόσβασης ασθενών και του μοντέλου τιμολόγησης. Συνεργαζόμαστε με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων ασθενών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους, κάνουμε έρευνες και αναλαμβάνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης. Έτσι, πιστεύουμε ότι προσφέρουμε θεραπείες που κάνουν τη διαφορά και φτάνουν στους ασθενείς έγκαιρα και με βιώσιμο τρόπο».

«Καλύτερη θεραπεία σημαίνει λιγότερες αναπηρίες, καλύτερη ποιότητα ζωής, χαρούμενα πρόσωπα και ψυχές»

Από την πλευρά των ασθενών ο κ. Αλέξης Περδίκης, Γενικός Γραμματέας ΣΠΕΑ Συλλόγου Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών επεσήμανε ότι «Η υψηλής ποιότητας θεραπεία και τα καλύτερα θεραπευτικά σκευάσματα, είναι υψίστης σημασίας για κάθε χρόνια πάσχοντα, όπως και στην περίπτωση των ατόμων με αιμορροφιλία. Έχοντας αυτή την προτεραιότητα κατά νου, ο ΣΠΕΑ θεωρεί σημαντικό τον έντιμο και από κοινού αγώνα με τη Sobi, προκειμένου η ποιότητα ζωής των αιμορροφιλικών, να βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Καλύτερη θεραπεία σημαίνει λιγότερες αναπηρίες, καλύτερη ποιότητα ζωής, χαρούμενα πρόσωπα και ψυχές. Σε αυτόν τον άξονα θα συνεχίσουμε να κινούμαστε ως Σύλλογος που προασπίζει τα δικαιώματα μιας εξαιρετικά ευαίσθητης ομάδας ανθρώπων στην Ελλάδα της κρίσης, όντας σύμμαχοι με κάθε οργανισμό που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση».

Ο Κωνσταντίνος Δράκος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρθηκε στην οικονομική αξιολόγηση των προγραμμάτων υγείας και την αξία τους και σημείωσε ότι «η οικονομική αξιολόγηση είναι χρησιμότερη όταν έπεται άλλων ειδών αξιολόγησης, όπως η δραστικότητα σε όσους συμμορφώνονται με την προτεινόμενη αγωγή και η διαθεσιμότητά της σε όσους την έχουν ανάγκη. Στον πυρήνα της αξιολόγησης βρίσκεται το κόστος και τα αποτελέσματα. Η συνεργασία φαρμακοβιομηχανίας και Πανεπιστημίων είναι κομβική διότι δημιουργούνται συνέργειες συνδυάζοντας δύο ερευνητικές κουλτούρες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας. Ο ρόλος των ασθενών είναι κρίσιμος λόγω της βιωματικής τους εμπειρίας. Η αξιολόγηση βάσει των αποτελεσμάτων και των αλλαγών που παρατηρούνται στη ζωή τους αποτελεί χρήσιμο εργαλείο περαιτέρω ανάλυσης».

«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων»

Η εκδήλωση έκλεισε με αναφορά στο βιβλίο του Κωστή Στήκα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» ο οποίος συνδέεται με την καινοτομία, τη συνεργασία, την έμπνευση, για τον οποίο ο συγγραφέας έχει σημειώσει ότι «o μηχανισμός αποτελεί μια καινοτομία ηλικίας 2.100 ετών! Για δεκαετίες ήταν ένα μυστηριώδες αντικείμενο το οποίο ακόμη και οι σημαντικότεροι επιστήμονες αδυνατούσαν να ερμηνεύσουν. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η περαιτέρω έρευνα και η ανταλλαγή γνώσης μέσω της συνεργασίας πολλών επιστημόνων έφερε στο φως πολλές πληροφορίες για την απίστευτη γνώση των αρχαίων προγόνων μας στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, την Μηχανική, την Αστρονομία, ακόμη και την Φιλοσοφία. Ο ίδιος ο μηχανισμός αλλά και η προσπάθεια αποκωδικοποίησής του αποτελεί έμπνευση και είναι ένα δείγμα που ξαναγράφει την ιστορία της ίδιας μας της ζωής και μας γεμίζει δύναμη και υπερηφάνεια».

Σχετικά με τη Sobi™

H Sobi™ είναι μία διεθνής εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας που εστιάζει στις σπάνιες παθήσεις. Αποστολή της εταιρείας μας είναι να παρέχει καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της επικεντρώνεται κυρίως στην Αιμορροφιλία και τις Σπάνιες Παθήσεις. Η σύμπραξη στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση εξειδικευμένων προϊόντων είναι ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας. Η Sobi είναι πρωτοπόρος στη βιοτεχνολογία με παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την παρασκευή βιολογικών παραγόντων. Το 2017, η Sobi εμφάνισε συνολικά έσοδα 6,5 δις SEK (760 εκατ. δολάρια), ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 850 εργαζόμενους. Η μετοχή της εταιρείας (STO:SOBI) είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης.