Μεγάλη συμφωνία της ΒΙΑΝΕΞ με τον «κολοσσό» της Ν. Κορέας Celltrion στον τομέα των βιοομοειδών

0

Μία πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε και του φαρμακευτικού κολοσσού της Νότιας Κορέας Celltrion, επισφραγίστηκε σε εορταστικό κλίμα, την Τετάρτη 18 Απριλίου.

Πρόκειται για μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία, η οποία φέρει την προσωπική «σφραγίδα» του αντιπροέδρου και αν. διευθύνοντος συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς καθιστά την ελληνική εταιρεία εταίρο ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βιοομοειδών φαρμάκων του κόσμου.

Η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Celltrion στην Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα στην εταιρεία το οποίο στελεχώθηκε και με νέες προσλήψεις.

Για την υπογραφή της συμφωνίας ήρθε στη χώρα μας ο συνιδρυτής και CEO της Celltrion, Seo Jung-Jin. Η προσωπική του πορεία εντυπωσιάζει, καθώς από απολυμένος εργαζόμενος της αυτοκινητοβιομηχανίας Daewoo πριν αυτή χρεοκοπήσει το 1999, σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον τομέα της Υγείας. Η Celltrion ιδρύθηκε το 2002 και εξειδικεύεται στον τομέα των βιοομοειδών φαρμάκων, διαθέτοντας στο portfolio της, μεταξύ άλλων, σκευάσματα για τον καρκίνο, τη γρίπη και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Με τις προοπτικές να είναι ιδιαιτέρως θετικές για τα βιοομοειδή φάρμακα στη Νότια Κορέα, η Celltrion σύντομα αναδείχθηκε σε πόλο έλξης επενδυτών. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Seo Jung-Jin στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Celltrion τον Μάρτιο, με βάση «συντηρητικές εκτιμήσεις», οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν το 2018 στο 1,5 δισ. δολάρια. Η πρόβλεψη είναι κατά 70% αυξημένη σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με το νοτιοκορετατικό Τύπο. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Celltrion, οδήγησαν το Forbes να κατατάξει τον Seo Jung-Jin στη δεύτερη θέση με τους μεγιστάνες της Υγείας για το 2018, αποτιμώντας την καθαρή περιουσιακή του κατάσταση σε 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια.