Συνεργασία FARAN και STADA Arzneimittel

0

Το βιομοειδές τεριπαριτίδης για την οστεοπόρωση  θα διατίθεται στην Ελλάδα από τη FARAN

 

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ και η STADA Arzneimittel AG, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, στην θεραπευτική κατηγορία της Οστεοπόρωσης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας η FARAN  αναλαμβάνει την προώθηση και την διανομή στην Ελληνική αγορά του πρώτου βιομοειδούς τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του Γερμανικού Ομίλου STADA Arzneimittel AG.

Το προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη, ενδείκνυται στην θεραπεία της Οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές  γυναίκες και σε άντρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα.

Ο Γενικός Διευθυντής  της FARAN, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία αυτή θα ενδυναμώσει την ηγετική θέση της FARAN στο χώρο της Βιοτεχνολογίας μεταξύ των Ελληνικών εταιρειών, καθώς εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας μια θεραπευτική λύση για την οστεοπόρωση, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη και για τους Έλληνες ασθενείς».

H Business Development Director της STADA Arzneimittel AG, κ. Γιάννα Σωτηράκου ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι με την έναρξη της συνεργασίας μας με τη FARAN, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο, για την προώθηση και διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος μας για την οστεοπόρωση και πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη και των δυο εταιρειών».

Η FARAN,  παραμένοντας πιστή στο όραμα και στις αξίες της,  συνεχίζει να διευρύνει την συνεργασία της με κορυφαίους Φαρμακευτικούς οίκους διεθνώς, υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας, προσφέροντας καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας & Θεραπευτικής Αξίας, για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ είναι μία από τις πιο  ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα, με ίδρυση το 1950 και στόχο να προσφέρει καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας.

Με επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες και την εμπιστοσύνη της Ιατρικής Κοινότητας προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων στο χώρο της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Παθολογίας και Γυναικολογίας.

Η STADA Arzneimittel AG εδρεύει στο Bad Vilbel της Γερμανίας. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε μια στρατηγική δύο πυλώνων που αποτελείται από διαφοροποιημένα γενόσημα σκευάσματα, βιοομοειδή, και μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προιόντα, συμπληρώματα και συμπληρώματα διατροφής. Παγκοσμίως, η STADA Arzneimittel AG διαθέτει τα προϊόντα της σε περίπου 120 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα. Είναι ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες γεννοσήμων στην Ευρώπη, εχει προσφατα ανακυρυχθει ως η Ευρωπαικη εταιρεια γενοσημων για τριτη συνεχη χρονια  και μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στα μη συνταγογραφούμενα καταναλωτικά προιόντα.