Τι είναι η κρεατίνη και πώς να την χρησιμοποιήσεις

0

Αναζητάς κρεατίνη για γράμμωση και για όγκο; Μάθε τι είναι και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις.

Κρεατίνη: ένα φυσικό παράγωγο του οργανισμού

 

Η κρεατίνη είναι μία απολύτως φυσική ουσία που βρίσκεται στο σώμα και παράγεται καθημερινά από το συκώτι το πάγκρεας και να νεφρά μας. Η πρόσληψη της διατροφικά μπορεί να γίνει με την κατανάλωση βοείου κρέατος και ψαριών. Η παραγόμενη ποσότητα κρεατίνης μαζί με την πρόσληψη της από διάφορες τροφές επαρκή προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου που δεν αθλείται.

 

Πότε λοιπόν είναι απαραίτητο να ληφθεί επιπλέον κρεατίνη από κάποιο συμπλήρωμα διατροφής;

Ποια πλεονεκτήματα μπορεί να δώσει σε κάποιον αυτή η επιπλέον ποσότητα;

Τα περισσότερα από τα παραπάνω πλεονεκτήματα ξεκινάνε με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κρεατίνη έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό.

Η ανάπτυξη των μυών και ο ρόλος της κρεατίνης σε αυτό

Προκειμένου να καταλάβει κανείς καλύτερα την αναγκαιότητα πρόσληψης συμπληρώματος κρεατίνης θα πρέπει να δει το μηχανισμό ανάπτυξης των μυών.

Οι παραπάνω ανάπτυξη εξαρτάται από τέσσερις βασικούς παράγοντες οι οποίοι και παρατίθενται αμέσως παρακάτω.

  • Ερέθισμα δηλαδή άσκηση
  • Οι απαραίτητες ποσότητες ενέργειας
  • τα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για τη διαδικασία οικοδόμησης των μυών
  • Τα κατάλληλα βιοχημικά υλικά όπως οι ορμόνες ή οι παράγοντες αύξησης

Ο ρόλος που έχει κρεατίνη στο παραπάνω μηχανισμό δεν είναι άλλος από το να παρέχει τα απαραίτητα ποσά ενέργειας που απαιτούνται για σύσπαση με μεγαλύτερη ένταση διάρκεια και συχνότητα.

Κρεατίνη για γράμμωση και για όγκο

Ποια είναι όμως το οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάνεις χρησιμοποιώντας κρεατίνη;

Με ποιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γράμμωση και για όγκο;

Έρευνες δείχνουν ότι η χρήση ενός συμπληρώματος κρεατίνης οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή άλιπης μάζας σε μυς δηλαδή με μεγαλύτερο όγκο δύναμη και γράμμωση. Η κρεατίνη οδήγησε έμμεση αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης καθώς αυξάνει τα διαθέσιμα ποσά ενέργειας προκειμένου να συντελεστεί σύσπαση των μυών κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.

Επιπλέον η χρήση κρεατίνης ως συμπλήρωμα διατροφής βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις συντελεί στην ταχύτερη ανάκαμψη των μυών και την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία.

Ποια είναι η καλύτερη κρεατίνη

Η καλύτερη μορφή κρεατίνης σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής θεωρείται σήμερα η μονοϋδρική κρεατίνη. Πρόκειται για την πιο μελετημένη και κλινικά αποτελεσματική μορφή της συγκεκριμένης ουσίας.

Αν θέλεις να απογειώσεις την απόδοσή σου τότε στο e-shop Active Body θα βρείς πιστοποιημένα συμπληρώματα διατροφής online σε ανταγωνιστικές τιμές.