ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Τεστ κορωνοϊού σε 9 σημεία

0

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών αυξάνει διαρκώς τα σημεία δειγματοληψίας για τεστ κορωνοϊού.

Αυτή τη στιγμή, τεστ κορωνοϊού πραγματοποιείται σε 9 σημεία, σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους εξεταζόμενους όσο και για το προσωπικό:

 1. Βιοιατρική Αμπελοκήπων (Κηφισίας 132 & Παπαδά)
 2. Βιοιατρική Αλίμου (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 578)
 3. Βιοιατρική Κηφισιάς (Κηφισίας 227, Ανάβρυτα)
 4. Βιοιατρική Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 6 και Ικαρίας)
 5. Βιοιατρική Χαλκίδας (28ης Οκτωβρίου 13)
 6. Βιοιατρική Περαίας, Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 2)
 7. Βιοκλινική Αθηνών (Μαρίνου Γερουλάνου 15)
 8. Βιοκλινική Πειραιά (Φιλελλήνων 34 210 4582200)
 9. Βιοκλινική Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 86, Θεσσαλονίκη 2310 372600)

Η εξέταση γίνεται με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR η οποία στηρίζεται στην ανίχνευση ιικών σωματιδίων. Για να είναι θετικό το τεστ πρέπει να ανιχνευθεί ένας ορισμένος αριθμός ιικών σωματιδίων.

Η επεξεργασία και ανάλυση των δειγμάτων γίνεται εντός του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο ιδιόκτητο πιστοποιημένο εργαστήριο το οποίο είναι εξοπλισμένο με 4 αυτόματους αναλυτές έκλουσης γενετικού υλικού που είναι σε θέση να επεξεργαστούν έως και 200 δείγματα, σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 4 ωρών. Παράλληλα, το Εργαστήριο διαθέτει 4 μηχανήματα Real Time PCR τελευταίας τεχνολογίας τα οποία έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν αξιόπιστα αποτελέσματα για τον έλεγχο του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Όλες οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με άνεση και διακριτικότητα και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας:

 • Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φέρει ειδικό εξοπλισμό και είναι έτοιμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες των εξεταζόμενων.
 • Η επαφή με άλλα άτομα για όσο διαρκεί η διαδικασία της δειγματοληψίας ελαχιστοποιείται.

Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό, ο εξεταζόμενος αποφεύγει τη δεύτερη επίσκεψη στη Μονάδα.

Όλα τα νέα του Ομίλου στο https://bioiatriki.gr/ στο Facebook και στο Instagram.