Βιολογικά προϊόντα: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία μας

0

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε συχνά τον όρο βιολογικά προϊόντα και την μεγάλη σημασία που έχουν αυτά για την καλή υγεία και ευεξία του οργανισμού μας. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν και γιατί είναι τόσο ωφέλιμα για την υγεία μας;

 

Ο τρόπος με τον οποίο καλλιεργούνται τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης, μπορεί να επηρεάσει τόσο την υγεία μας όσο και το περιβάλλον και αυτό είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και γι’ αυτό τα βιολογικά προϊόντα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Ουσιαστικά, ο όρος βιολογικά προϊόντα αναφέρεται στον τρόπο που τα γεωργικά προϊόντα καλλιεργούνται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία. Προκειμένου να θεωρηθούν βιολογικά τα προϊόντα πρέπει να πληρούνται ειδικές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, οι βιολογικές καλλιέργειες πρέπει να καλλιεργούνται σε ασφαλές καθαρό έδαφος, να μην έχουν φαρμακευτικές ή χημικές παρεμβάσεις και να μην έρχονται σε επαφή με συμβατικά προϊόντα. Οι αγρότες που καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συνθετικά φυτοφάρμακα ή λιπάσματα που έχουν ως βάση πετρέλαιο ή αποχετευτικά λύματα. Αντίστοιχα στη βιολογική κτηνοτροφία τα ζώα πρέπει να μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους και να τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές, ενώ δεν πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά, ορμόνες ανάπτυξης, ή άλλα υπο-προϊόντα ζωϊκής προέλευσης.

Τα προϊόντα με αυτές τις ιδιότητες χαρακτηρίζονται ως βιολογικά προϊόντα και έχουν αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας όπως μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών, λοιμώξεων και γαστρεντερικών διαταραχών καθώς και καλύτερη γενική υγεία του οργανισμό με περισσότερες φυσικές βιταμίνες και φυτικές ίνες και λιγότερες τοξίνες και επιβλαβείς ουσίες.

Τι θα βρείτε στα καταστήματα ΒΙΟΫΓΕΙΑ με βιολογικά προϊόντα & τρόφιμα:

  • Μελισσοκομικά
  • Υπερτροφές
  • Ζάχαρη & γλυκαντικά
  • Προϊόντα χωρίς γλουτένη όπως σνακ, ζυμαρικά & άλευρα.
  • Σάλτσες και σως όπως μαγιονέζα & μουστάρδα