Βλεφαροπλαστική: Πως γίνεται και ποια τα αποτελέσματά της;

0

Η βλεφαροπλαστική είναι μία διαδικασία, η οποία ανανεώνει το βλέμμα του ατόμου που την επιλέγει και κρύβει τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Γνώρισε τη καλύτερα, διαβάζοντας περισσότερα.

Καθώς ο χρόνος περνά, η χαλάρωση των ιστών στην περιοχή των ματιών, δημιουργεί μία κουρασμένη όψη και προκαλεί τις γνωστές σακούλες. Αυτές οι αλλαγές, κάνουν το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο, ταλαιπωρημένο και χωρίς λάμψη.

Η μόνη λύση για την επαναφορά του νεανικού βλέμματος είναι η βλεφαροπλαστική.

Τι ακριβώς είναι η βλεφαροπλαστική;

Πρόκειται για μία επεμβατική μέθοδο αισθητικής, η οποία αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος και τις πτυχές που δημιουργούνται στο περίγραμμα των ματιών, αναδεικνύοντας ξανά το βλέμμα που είχε το άτομο στο τέλος της εφηβείας του.

Σε ποιους απευθύνεται;

Βλεφαροπλαστική μπορούν να κάνουν πολλές κατηγορίες ατόμων. Πιο συγκεκριμένα είναι ιδανική για όσους:

  • Νιώθουν ενόχληση από τα σημάδια της γήρανσης
  • Αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω της χαλάρωσης
  • Άτομα που δεν έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα (γλαύκωμα, αποκολλήσεις, ξηροφθαλμία)
  • Ομάδες χωρίς παθήσεις που καθυστερούν την επούλωση

Που εφαρμόζεται η βλεφαροπλαστική;

Στη σύγχρονη ιατρική, μπορεί να εφαρμοστεί βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου, κάτω βλεφάρου ή συνδυαστικά.

Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου διαρκεί έως 60 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της, αφαιρείται το λίπος και το επιπλέον δέρμα και έτσι ανανεώνεται η περιοχή. Μπορεί να συνδυαστεί και με την ανόρθωση φρυδιού (brow lift).

Στη βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου, ο ιατρός χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία ή μέθη. Αντιστοίχως, αφαιρείται λίπος και επιπλέον ιστό δέρματος που έχει χαλαρώσει, ώστε το άτομο να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι χρειάζεται για να γίνει η επέμβαση;

Ο πλαστικός χειρουργός που θα αναλάβει την βλεφαροπλαστική, θα προβεί σε κάποιες ερωτήσεις, ώστε να κρίνει την αναγκαιότητα χρήσης της μεθόδου και να επιλέξει την τεχνική με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Έτσι ο ιατρός οφείλει να:

  • Εντοπίσει τα κίνητρα στα οποία αποσκοπεί το άτομο για την εμφάνιση του
  • Τη συλλογή του ιατρικού ιστορικού, όπως και η γνώση λήψης αγωγών ή συμπληρωμάτων διατροφής
  • Το αν είναι καπνιστής

Μόλις έχει μία συνολική εικόνα, προχωρά στην αξιολόγηση της υγείας του ατόμου, τις μετρήσεις δέρματος και την εκτίμηση της ποιότητας του δέρματος και την ενημέρωση σχετικά με την επέμβαση.

Μάθε τώρα περισσότερα για την βλεφαροπλαστική, το κόστος της και τις προσδοκίες των αποτελεσμάτων της, μπαίνοντας στο προσωπικό site του Πλαστικού Χειρουργού, Νικόλαου Καρμίρη.