Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με την Υφυπουργό Τουρισμού Ε. Ράπτη

0

Γ. Πατούλης : «Η χώρα μας με το κορυφαίο επιστημονικό της δυναμικό μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο»

Η στρατηγική για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, με την Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Ελένη Ράπτη, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού.

Η Υφυπουργός Τουρισμού και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συμφωνήσαν στην ανάγκη:

  • Διαμόρφωσης κανονιστικό πλαισίου
  • Προβολής και προώθησης του Τουρισμού Υγείας
  • Ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας στον Τουρισμό Υγείας

«Συζητήσαμε τους βασικούς τομείς προτεραιότητας για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας με στόχο την ανάδειξη και εδραίωση της χώρας ως πρωτοπόρου προορισμού, για τον ιατρικό τουρισμό στο διεθνές προσκήνιο», τόνισε η κ. Ράπτη μετά το πέρας της συνάντησης.

Από τον πλευρά του, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο πλαίσιο που πρέπει να αναπτυχθεί προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική στον νευραλγικό αυτό τομέα που έχει σημαντικές προοπτικές για την οικονομία.
« Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας σε πολλές περιοχές της χώρας», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και αναφέρθηκε στην στρατηγική που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

«Η χώρα μας  διαθέτει κορυφαίο επιστημονικό δυναμικό, τεχνολογική υποδομή και εξοπλισμό για να προσελκύσει τον παγκόσμιο ασθενή και να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.