«Ταξίδι Ελπίδας», μια Υβριδική Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με Άνοια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στο Alzheimer

0

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ διοργανώνει «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα. Την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα λάβει χώρα μια εκδήλωση για τους φροντιστές ατόμων με άνοια και το ευρύ κοινό. Η εκδήλωση ξεκινά στις 17:30 – 20:15 και τελεί Υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και Πρώιμης Διάγνωσης Νευρονοητικών Διαταραχών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ – «Φροντίζω» και την επιστημονική Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας.

Η Εκδήλωση απευθύνεται σε όσους αναλαμβάνουν τη φροντίδα και την υποστήριξη των ατόμων με άνοια, σε άτομα που εμφανίζουν διαταραχές των ανωτέρων νοητικών λειτουργιών, σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε φοιτητές σε αντίστοιχους κλάδους. Οι διοργανωτές και οι ομιλητές παρουσιάζουν και συζητούν βασικά ζητήματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, σε μία εκδήλωση για τους φροντιστές, την επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό για την ελπίδα στην περίθαλψη των ανθρώπων με άνοια.

Πρωταρχικός στόχος της Εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο ρόλος των φροντιστών σε ασθενείς με νευρονοητικές διαταραχές. Συνήθως οι φροντιστές είναι μέλη της οικογένειας, στη συντριπτική πλειονότητα γυναίκες, και είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί και ηλεκτρονικά μέσω Youtube  εδώ & μέσω Facebook εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για να εγγραφείτε στην Εκδήλωση, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.