1ο Ιατρικό Συμπόσιο, η Ελλάδα πυλώνας ανάπτυξης στον Τουρισμό Υγείας

0

Στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, στον τομέα του τουρισμού  υγείας ,ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πυλώνας ανάπτυξης, για την ελληνική οικονομία ,αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του 1ου  Ιατρικού Συμποσίου, για τον Ιατρικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία προσωπικοτήτων από τον ιατρικό, πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων για τον τουρισμό υγείας, παρουσία τουΓενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλου, του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Μουρμούρα, του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιαδη, του εκδότη της Hellenic News of America κ. Π. Κοτρώτσιου,Δημάρχων, Πρέσβεων, εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ,επεσήμανε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων  τα εξής:

«Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας brain drain. Αποτελεί όμως και όνειρο για τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που επισκέπτονται με ενθουσιασμό την Ελλάδα, αλλά και δική μας υποχρέωση, να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην χώρα τους περισσότερο υγιείς. Έχοντας ανακαλύψει την ουσία και την έννοια της φυσικής ευεξίας στους ιαματικούς φυσικούς μας πόρους. Το να μετατρέψουμε τοbrain drain σε brain gain, είναι για τον Τουρισμό Υγείας εξίσωση απλή αλλά πολυσήμαντη.

Η  επιτυχία έγκειται ακριβώς στη δεινότητα  των ελληνικού επιστημονικού κεφαλαίου των απανταχού γιατρών που στελεχώνουν τα μεγαλύτερα κέντρα και θεραπευτήρια της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά, και της Αυστραλίας».

Ο κ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ , ΚΕΔΕ , Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, ΕΛΙΤΟΥΡ , Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας θύμισε, απευθυνόμενος στους Έλληνες επιστήμονες, ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα  και η μήτρα της Ιατρικής του Κόσμου, «και είναι στα χέρια όλων μας το εγχείρημα», όπως είπε, «να χαρίσουμε στη χώρα εκ νέου την λάμψη που δικαιούται, αγγίζοντας με το αγαθό της Υγείας τα εκατομμύρια των Τουριστών της γης.»

Στη συνέχεια απονεμήθηκε στον κ. Πατούλη ,τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Τουρισμό Υγείας, της Ελλάδας από την πρόεδρο της εταιρείας Med-Professionals κοινωνιολόγο κ. Ελένη Χόβρη. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης σε Έλληνες ιατρούς και επιχειρήσεις από τον χώρο της Υγείας που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.