3-7 Ιουνίου 2019: Εβδομάδα υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο

0

Η εκστρατεία της  SUNIFILOS αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος. Η εθελοντική αυτή συμμετοχή μας, συνεισφέρει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας, σε εποχές που αυτή βάλλεται από την οικονομική κρίση, συμβάλλοντας στην πρωτογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, η συμμετοχή του ιδιώτη δερματολόγου στην εκστρατεία, προβάλλει τον σημαντικό του ρόλο στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις της δερματικής ογκολογίας, δημιουργώντας έτσι μακροπρόθεσμα οφέλη για το ιατρείο του.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί. Πολλά είναι τα αίτια αυτής της αύξησης:

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία

Η απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα

Το άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο, μεγαλώνοντας το άθροισμα γίνεται μεγαλύτερο.

Και η αισθητική του μαυρίσματος είναι κάποια από αυτά.

Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο που περιβάλλεται από θάλασσα, το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία ) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Είναι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. Εθελοντές δερματολόγοι από όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Φέτος η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί 3-7 Ιουνίου 2019.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.

Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος.

Η εθελοντική αυτή συμμετοχή των δερματολόγων, συμβάλλει στην πρωτογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να θεραπευτεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο https://www.sunfilos.gr/health-professionals/