30 χρόνια ΑstraZeneca στην Ελλάδα

0

Τα τελευταία 30 χρόνια, η AstraZeneca Ελλάδας έχει διαθέσει στην αγορά 113 καινοτόμες θεραπείες

Έως το 2022 προγραμματίζεται η κυκλοφορία 10 νέων καινοτόμων θεραπειών που στοχεύουν σε 21 ενδείξεις

Τριάντα χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά συμπληρώνει φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Μία καινοτόμος, αξιόπιστη και κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, η οποία, με αφετηρία της την προσήλωσή της στην επιστήμη,  έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην Υγεία και έχει στηρίξει τον Έλληνα Ασθενή, με την προσφορά καινοτόμων θεραπειών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Στην AstraZeneca, η καινοτόμος επιστήμη είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη. Περισσότερες από 12 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων της AstraZeneca χρησιμοποιήθηκαν από Έλληνες ασθενείς το 2018. Οι επενδύσεις για τη διενέργεια κλινικών μελετών ξεπέρασαν τα €4 εκατ. μόνον το 2018, ενώ αυξάνονται κάθε χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της σε ολοένα περισσότερους ασθενείς. Με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών επενδύει στη διενέργεια κλινικών μελετών και στη συστηματική υποστήριξη του ερευνητικού έργου Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Τα τελευταία χρόνια υλοποίησε 28 κλινικές μελέτες, σε συνεργασία με 450 ερευνητές για θεραπείες σοβαρών νοσημάτων.

Η αξιοπιστία της AstraZeneca στοχεύει στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων ασθενών μέσω της παροχής καινοτόμων θεραπειών και αξιόπιστων φαρμάκων. Με  προτεραιότητα τον Έλληνα ασθενή, υλοποιεί δράσεις που έχουν ως στόχο την κάλυψη των αναγκών του και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και έγκαιρης πρόσβασης στις απαραίτητες θεραπείες όπως: προγράμματα πρώιμης πρόσβασης, πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών, προγράμματα ελέγχου μεταλλάξεων για τον καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού και των ωοθηκών.

Παράλληλα ως ηγέτιδα εταιρεία, αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή της πολιτείας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας. O κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα €125 εκατ. το 2018 ενώ απασχολεί 200 εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι, στο υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής Φαρμάκων στον Ασπρόπυργο Αττικής και σε 17 διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα. Οι εκπτώσεις και οι επιστροφές στο σύστημα υγείας ανήλθαν στα €32 εκατ. ενώ οι δαπάνες σε εργοδοτικές εισφορές έφτασαν τα €2,2 εκατ. το 2018.

Η AstraZeneca, ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία καλύπτει ανάγκες των συνανθρώπων μας, μέσα από τη δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ανακούφιση ανθρώπων που δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές. Υποστηρίζει το έργο κοινωφελών μη κυβερνητικών οργανισμών μέσω της εθελοντικής εργασίας, προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ή υλικού εξοπλισμού. Επίσης επιχορηγεί διαγνωστικές εξετάσεις ασθενών ευάλωτων κοινωνικά και υλοποιεί δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων. Αναφορικά με το Περιβάλλον, έχει εντάξει την ανακύκλωση και την υιοθέτηση «πράσινων τακτικών» στην καθημερινή λειτουργία της, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε το τετραετές πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον… με πράξεις» στο πλαίσιο του οποίου αφαιρέθηκαν 450 κιλά απορριμμάτων από πέντε ακτές της χώρας.

Αναφερόμενη στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας η κα Ελενα Χουλιάρα, Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου τόνισε: «Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την AstraZeneca Ελλάδας, καθώς γιορτάζει τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της, εφαρμόζοντας τις αξίες της εταιρείας σε κάθε πτυχή της εργασιακής καθημερινότητας. Ακολουθούμε την Επιστήμη. Δίνουμε προτεραιότητα στον Ασθενή. Στοχεύουμε στη Νίκη. Κάνουμε το Σωστό. Έχουμε επιχειρηματικό Πνεύμα. Αυτές οι αξίες συνθέτουν την ταυτότητά μας και αποτελούν τον πυρήνα όλων των δραστηριοτήτων μας. Καθώς εισερχόμαστε στη νέα φάση της ιστορίας μας, συνεχίζουμε να κτίζουμε πάνω σε αυτήν την επιτυχία και μέσω της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θα υποστηριχτεί από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κλινικών μελετών, καθώς η συνέχιση της έρευνας νέων καινοτόμων προϊόντων και εξατομικευμένων θεραπειών βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Τα τελευταία 30 χρόνια, η AstraZeneca Ελλάδας έχει διαθέσει στην αγορά 113 καινοτόμες θεραπείες ενώ έως το 2022 προγραμματίζεται η κυκλοφορία 10 νέων καινοτόμων θεραπειών που στοχεύουν σε 21 ενδείξεις, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις υγείας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων με σοβαρά αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, νεφρικά, μεταβολικά και ογκολογικά νοσήματα».

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μία διεθνής, βασισμένη στην επιστήμη, βιο-φαρμακευτική εταιρεία, η οποία εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως για τη θεραπεία νόσων σε τρεις θεραπευτικές κατηγορίες: Ογκολογικές παθήσεις, Καρδιαγγειακές, Νεφρικές και Μεταβολικές παθήσεις και Αναπνευστικές παθήσεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται, επίσης, επιλεκτικά στους τομείς αυτοάνοσων νοσημάτων, των νευροεπιστημών και των λοιμωδών νοσημάτων. Η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.astrazeneca.gr .