8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power

0

«Δημοκρατία στην Υγεία»

Περισσότεροι από 90 Σύλλογοι Ασθενών από όλη την Ελλάδα θα δώσουν το «παρών» στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με τίτλο «Patients in PowerΔημοκρατία στην Υγεία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Divani Caravel Hotel. Το Συνέδριο διοργανώνεται και φέτος από το Health Daily και την Boussias Communications, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRMA Innovation Forum (PiF).

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο συνάντησης των ασθενών από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων τους. Στο διάλογο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, Αρχών και Φορέων Υγείας, καθώς και Επαγγελματίες Υγείας, καθιστώντας το Συνέδριο τον μοναδικό θεσμό στη χώρα μας που πραγματεύεται ολιστικά τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους ασθενείς.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συμμετέχοντας σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους Συλλόγων Ασθενών με στόχο να συζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. Ο διάλογος θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως:

 • Πρόσβαση στο σύστημα υγείας – Άρση ανισοτήτων
 • Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
 • Νοσοκομειακή φροντίδα
 • Δημόσια Υγεία – Πρόληψη
 • Πρόσβαση στο φάρμακο
 • Συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες διαλόγου για τις πολιτικές υγείας

Την εναρκτήρια συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Τσιακαλάκης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προάσπισης Δικαιωμάτων του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Πέρα από τον Υπουργό Υγείας, το πάνελ θα απαρτίζουν οι Ζωή Γραμματόγλου, μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.ΟΚ, Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, Βασιλική Μαράκα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αθήνας και Μαίρη Αδαμοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου «Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».

Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Ασθενών και την πραγματοποίηση του οράματος για μία κοινή και δυνατή φωνή των ασθενών στην Ελλάδα, οι εργασίες του Συνεδρίου θα εστιάσουν στη βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού των συλλόγων στους άξονες: της προάσπισης των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, της συμμετοχής των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας, της ευαισθητοποίησης του κοινού, καθώς και της συμμετοχής των ασθενών στην επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση.

Συγκεκριμένα, οι κύριες θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:

 • Δημοκρατία στην Υγεία
 • Δικαίωμα στην Υγεία και την Αξιοπρέπεια
 • Μεταμοσχεύσεις
 • Δικαίωμα των Ασθενών στην Καινοτομία
 • Η σημασία της Επικοινωνίας στην Υγεία

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες Gilead, IQVIA, MSD και Pfizer, ενώ υποστηρικτές οι Amgen, Astrazeneca, Bristol-Myers Squibb, GENESIS pharma, NOVARTIS, Roche, Sanofi, Φαρμασέρβ-Lilly και εκθέτης η LEO Pharma.

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Συνέδριο “Patients in Power μπορείτε να βρείτε εδώ.