Με «μισθό ανειδίκευτου εργάτη», οι νεοδιοριζόμενοι νοσηλευτές του ΕΣΥ

0

Σε απόγνωση οι νεοδιοριζόμενοι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία καθώς επαγγελματίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λαμβάνουν μισθό 620 ευρώ το μήνα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) χαρακτηρίζει αυτές τις απολαβές «μισθό ανειδίκευτου εργάτη» και υποστηρίζει ότι πολλοί νοσηλευτές παραιτούνται από το ΕΣΥ ή προσπαθούν να πάρουν μετάθεση στον τόπο καταγωγή τους για λιγότερα έξοδα διαβίωσης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νεοδιοριζόμενος νοσηλευτής ΤΕ λαμβάνει βασικό μισθό 1.037 ευρώ και Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας 150 ευρώ. Σύνολο μικτών αποδοχών 1.187 ευρώ. Όμως οι καθαρές αποδοχές του είναι 624 ευρώ το μήνα, καθώς οι κρατήσεις είναι 563 ευρώ το μήνα.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αν περικοπεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας οι νεοδιοριζόμενοι νοσηλευτές θα λαμβάνουν 400 – 500 ευρώ το μήνα μισθό.

Για το λόγους αυτούς η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 4ωρη παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.