Απαντάμε σε ό,τι δε ρωτάτε για την Πρόπτωση κόλπου & την Αιδοιοπλαστική!

0

Η πρόπτωση μήτρας και η αιδοιοπλαστική αποτελούν δύο παθήσεις που απασχολούν ένα σημαντικό ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Επικοινωνήσαμε με τους γιατρούς της For Ever Laser Clinic και μας έδωσαν πληροφορίες, τις οποίες θα μάθετε απλά, συνεχίζοντας να διαβάζετε το άρθρο μας.

Τι είναι η πρόπτωση κόλπου και μήτρας;

Ο γυναικείος κόλπος διαθέτει ένα μυϊκό σύστημα, τον ανελκτήρα του περινέου που προστατεύει τις λειτουργίες του. Έτσι, διασφαλίζεται η εγκράτεια της ούρησης, η ευκολία στη σεξουαλική λειτουργία και η λειτουργικότητα του εντέρου.

Όταν οι γυναικείοι ιστοί χαλαρώσουν τα όργανα δε στηρίζονται επαρκώς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόπτωση του κόλπου και της μήτρας.

Ποια είναι τα αίτια;

Οι τοκετοί, η κληρονομικότητα, η ηλικία είναι οι βασικές αιτιολογίες της.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της κολπικής πρόπτωσης. Πιο συγκεκριμένα:

Πρόσθια κολπική χαλάρωση: Η μετατόπιση της ουροδόχου κύστης στη μη φυσιολογική της θέση.

Πτώση τραχήλου: Χαλάρωση στον πυθμένα του τραχήλου, δημιουργώντας το αίσθημα του βάρους.

Οπίσθια χαλάρωση: Ένα μέρος του παχέος εντέρου προβάλλει μέσα στο πίσω μέρος του κόλπου με αποτέλεσμα εντερικές διαταραχές.

Ποια είναι η θεραπεία;

H αντιμετώπιση γίνεται χειρουργικά με την εφαρμογή πλεγμάτων. Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία, η οποία είναι ασφαλής και εξασφαλίζει τη γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητά σας. Στη For Ever Laser Clinic έχουν φτιάξει όλα τα πρωτόκολλα για να αισθανθεί άνετα και ασφαλής η ασθενής.

Τι είναι η πλαστική αιδοίου;

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για μια υγιή σεξουαλική ζωή. Το αιδοίο αποτελεί ένα όργανο του γυναικείου σώματος και το μέγεθος των χειλέων του είναι προκαθορισμένο από τη στιγμή της γέννησης. Βέβαια, παράγοντες όπως η ηλικία ή οι ορμονικές διαταραχές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και μπορεί να επηρεάσουν το μέγεθός τους.

Η For Ever Laser Clinic αναφέρει πως είναι αρκετές οι γυναίκες που έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη και έχουν προχωρήσει σε αιδοιοπλαστική καθώς νιώθουν ανασφάλεια στην παραλία, όταν κάνουν γυμναστική ή κατά τη σεξουαλική επαφή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επέμβαση αυτή γίνεται επειδή, λόγω δυσκολίας επαρκούς καθαριότητας στην περιοχή, εμφανίζονται συχνές μυκητιάσεις.

Με ποιες μεθόδους πραγματοποιείται;

Η For Ever Laser Clinic μας παρουσιάζει τους τρόπους αντιμετώπισης και μας περιγράφει με λίγα λόγια κάθε μία:

Μειωτική χειλεοπλαστική με laser: Σμιλεύει τα άνισα εσωτερικά χείλη ή τη μείωση της περίσσειας δέρματος στα πλαϊνά τμήματα της κλειτορίδας.

Περινεοπλαστική με λέιζερ: Αναπλάθει τα σημεία όπου υπάρχει χαλάρωση.

Αυξητική χειλεοπλαστική: Τοποθετείται αυτόλογο μόσχευμα, το οποίο χαρίζει νεανική εμφάνιση των μεγάλων χειλέων.

Λιποπλαστική αιδοίου: Απομακρύνει το λίπος που περισσεύει από το εφήβαιο και το πάνω μέρος των μεγάλων χειλέων.

Ενίσχυση του σημείου G: Χαρίζει μεγαλύτερη και πιο έντονη ευχαρίστηση κατά τον οργασμό.

Στη For Ever Laser Clinic έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον γυναικολογικού ιατρείου, όπου η ασθενής αισθάνεται άνετα να συζητήσει τις ανάγκες με τον γιατρό του!