Bristol Myers Squibb: Αναπτυξιακή τροχιά στην Ελλάδα & ισχυρές επενδύσεις στην κλινική έρευνα

0

Μία ειδική εκδήλωση προς τους συντάκτες υγείας διοργάνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb στις 11 Οκτωβρίου, με σκοπό την παρουσίαση όλου του φάσματος των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Η Γενική Διευθύντρια Ελισάβετ Προδρόμου και η Διοικητική Ομάδα φιλοξένησαν συνολικά περισσότερους από 40 δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Βριλήσσια. Στην εισαγωγική της ομιλία, η κ. Προδρόμου σημείωσε ότι η BMS εφαρμόζει παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε ολοένα περισσότερες θεραπευτικές περιοχές, όπως οι συμπαγείς όγκοι, αιματολογικές κακοήθειες, θαλασσαιμία, πολλαπλή σκλήρυνση, καρδιολογία, ψωρίαση και φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου. Αυτό αντανακλάται και στα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2021, περίοδο κατά την οποία η BMS επένδυσε το 24,5% των εσόδων της στην κλινική έρευνα, δηλαδή συνολικά πάνω από 11 δις δολάρια παγκοσμίως.

Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια, Bristol Myers Squibb Greece

Αναφορικά με την Ελλάδα, το ερευνητικό αποτύπωμά της εταιρείας παραμένει εξίσου ισχυρό. Παρά το αντίξοο περιβάλλον φαρμακευτικής πολιτικής, η BMS επιμένει στρατηγικά στην προώθηση της κλινικής έρευνας, με 47 μελέτες υπό εξέλιξη στην ογκολογία, την αιματολογία, την ανοσολογία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 1.020 ασθενείς. Τα οφέλη αυτής της δραστηριότητας δεν περιορίζονται όμως αποκλειστικά στη δημόσια υγεία, αλλά επεκτείνονται και στη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία, με το ύψος της επένδυσης στην κλινική έρευνα να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, η BMS έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή τροχιά ανάπτυξης 27% τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, τροχοπέδη παραμένει η ανεξέλεγκτη υπέρβαση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης που επιβαρύνει κυρίως τα καινοτόμα σκευάσματα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια περίοδο, οι υποχρεωτικές επιστροφές που καταβάλλει η εταιρεία έχουν αυξηθεί κατά 168%.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην προτεραιότητα της εταιρείας στην ανάπτυξη των ανθρώπων της. Την τελευταία τριετία το 25% των εργαζομένων της BMS έλαβε προαγωγή και το 15% ανέλαβε διευρυμένα καθήκοντα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ 5 από τις 7 θέσεις της ηγετικής ομάδας και το 60% των πόστων ευθύνης του οργανισμού καλύπτεται από γυναίκες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει καταφέρει την τελευταία διετία να αναδειχθεί ως ένα από τα δύο καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα βάσει της Λίστας Best Workplaces, ενώ το 2023 κατέλαβε και την πρώτη θέση στη Λίστα Great Place to Work for Women.

 

Από αριστερά: Σοφοκλής Χάνος, Patient Advocacy & Communications Manager, Bristol Myers Squibb Greece, Ασημίνα Κουλουμέντα, Regulatory Lead Bristol Myers Squibb Greece, Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια, Bristol Myers Squibb Greece, Μιλτιάδης Ζήσης, Ιατρικός Διευθυντής Bristol Myers Squibb Greece, Νίκος Κατερέλος, Οικονομικός Διευθυντής Bristol Myers Squibb Greece, Ζέφη Βλαχοπιώτη, Διευθύντρια Market Access, Bristol Myers Squibb Greece, Γιώργος Τσιακαλάκης, Corporate & Government Affairs Lead, Bristol Myers Squibb Greece

 

Η Bristol Myers Squibb είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, με αποστολή να ανακαλύπτει, να αναπτύσσει και να παρέχει καινοτόμα φάρμακα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bristol Myers Squibb, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bms-greece.gr. Οι εταιρίες Celgene και Juno Therapeutics είναι θυγατρικές εταιρίες που ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Bristol-Myers Squibb Company. Σε ορισμένες χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας της τοπικής νομοθεσίας, η Celgene και η Juno Therapeutics αναφέρονται ως Celgene, μια εταιρεία της Bristol Myers Squibb και Juno Therapeutics, μια εταιρεία της Bristol Myers Squibb.