Εγκαίνια του Complex Joint Reconstruction Center στο Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής στη Νέα Υόρκη

0

Σήμερα, Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, το Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής (Hospital for Special Surgery – HSS), στη Νέα Υόρκη, θα εγκαινιάσει το Κέντρο για Περίπλοκες Περιπτώσεις Αρθροπλαστικής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF Complex Joint Reconstruction Center – CJRC). Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, και εκπρόσωποι του Ιδρύματος, μαζί με τον Διευθυντή του Κέντρου, Δρ Thomas Sculco.

 

Το SNF Complex Joint Reconstruction Center αποτελεί το μοναδικό κέντρο στο είδος του που προσφέρει στους ασθενείς την καλύτερη δυνατή φροντίδα μέσω μίας ομάδας εξειδικευμένων γιατρών και χειρουργών. Επιπλέον, είναι το πρώτο Κέντρο που εφαρμόζει τη δημιουργία μητρώου για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με αποτελέσματα επεμβάσεων αρθροπλαστικής, θέτοντας τις βάσεις για την έρευνα που θα οδηγήσει σε βελτιωμένη θεραπεία για τους ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Κέντρο αντλεί από τη σημαντική εμπειρία και την τεχνογνωσία του HSS, που αποτελεί ηγέτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της ορθοπεδικής και της ρευματολογίας, εκτελώντας περισσότερες από 30.000 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε χρόνο.

Το ΙΣΝ και το HSS συνδέονται με σχέση μακροχρόνιας συνεργασίας. Από το 2014, το HSS πραγματοποιεί ένα ετήσιο σεμινάριο και Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Επισκέψεων, διάρκειας ενός μήνα, με την υποστήριξη του ΙΣΝ. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ορθοπεδικών Σεμιναρίων HSS-Stavros Niarchos Foundation δεκάδες Έλληνες χειρουργοί έχουν διδαχτεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες του HSS.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με το HSS, που πλέον ξεπερνά τη δεκαετία, το ΙΣΝ γνωρίζει πλέον πολύ καλά τη βαθιά δέσμευση των ανθρώπων του HSS στην αριστεία και την πρόοδο στην ορθοπεδική έρευνα», είχε δηλώσει ο κ. Δρακόπουλος όταν ανακοινώθηκε η δωρεά του για το CJRC. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το όραμα του Δρ. Sculco για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών με τις πιο περίπλοκες περιπτώσεις αρθροπλαστικής και την εξεύρεση λύσεων σε γενικότερα θέματα που επηρεάζουν τον τομέα».

«Αυτό το γενναιόδωρο δώρο θα βελτιώσει τη ζωή αμέτρητων ασθενών που πάσχουν από εξουθενωτικές επιπλοκές ή χρειάζονται χειρουργική επέμβαση λόγω αποτυχημένων μοσχευμάτων», είχε δηλώσει ο Δρ Sculco στην ίδια περίσταση. «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη διορατική ηγεσία του ΙΣΝ, όπως εκφράστηκε μέσω της υποστήριξης της προσπάθειάς μας να μειώσουμε την αποτυχία τοποθέτησης μοσχευμάτων, να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία και να ανακουφίσουμε τον πόνο ασθενών που χρήζουν εξειδικευμένων επεμβάσεων αρθροπλαστικής». 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.