Εκδήλωση Εγκαινίων Γραμμικών Επιταχυντών στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

0

Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των δύο νέων γραμμικών επιταχυντών που εγκαταστάθηκαν στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Π.Γ.Ν «Αττικόν», με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν o Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκπρόσωποι του ΙΣΝ.

Τα εγκαίνια σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αντικατάστασης Μηχανημάτων Ακτινοθεραπείας που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 10 νέων γραμμικών επιταχυντών σε 7 Δημόσια Νοσοκομεία, σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, έχουν παραδοθεί και τεθεί σε λειτουργία γραμμικοί επιταχυντές υψηλής ακριβείας στα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία «Αττικόν», Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Πατρών και Ηρακλείου, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Παράλληλα, η δωρεά καλύπτει τη διετή δωρεάν συντήρηση κάθε επιταχυντή και περιλαμβάνει την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος τριετούς διάρκειας σε συνεργασία με το University of Texas, στο πλαίσιο του οποίου ένας ακτινοθεραπευτής και ένας ακτινοφυσικός, από κάθε δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η δωρεά, ταξιδεύουν στο Τέξας για να εκπαιδευτούν σχετικά με νέα πρωτόκολλα θεραπείας και νέες δυνατότητες των μηχανημάτων.

Η πρωτοβουλία του ΙΣΝ για το Πρόγραμμα Αντικατάστασης Μηχανημάτων Ακτινοθεραπείας έρχεται σε συνέχεια πλήθους δωρεών για την ενίσχυση του τομέα της υγείας. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση μίας σειράς έργων, υποδομών και άλλων προγραμμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία. Τα έργα περιλαμβάνουν πρωτίστως την κατασκευή νέων υποδομών, όπως του νέου κτιρίου για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής καθώς και τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την εγκατάσταση εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για ιατρούς και νοσηλευτές.

Για να μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Αντικατάστασης Μηχανημάτων Ακτινοθεραπείας, πατήστε εδώ.