Έκδοση του Όρκου του Ιπποκράτη στα κινεζικά! Χρυσός χορηγός η Uni-pharma

0

Με αυτή τη συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Κίνας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε εμπορικό και υγειονομικό επίπεδο.

Χρυσός χορηγός της έκδοσης ο «Όρκος του Ιπποκράτη» και της μετάφρασής της στα κινεζικά είναι η Uni-pharma, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Σαγκάη, όπου παρόντες ήταν ο Έλληνας Ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία κ. Δημήτρης Μίχας, εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων από τον ευρύτερο χώρο της υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Uni-pharma κυρία Ιουλία Τσέτη και στελέχη της εταιρείας.

Στον χαιρετισμό της η κυρία Ιουλία Τσέτη, με αφορμή την παρουσίαση της καλαίσθητης έκδοσης με κείμενα στα ελληνικά και στα κινεζικά, εξήρε τη μακραίωνη σχέση των δύο λαών, τους οποίους ενώνουν ιστορικοί και φιλικοί δεσμοί, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο όρκος του Ιπποκράτη, ο όρκος των Γιατρών σε όλο τον κόσμο δεν αναφέρεται μόνο στην ηθική εξάσκηση της Ιατρικής. Είναι κάτι πολύ παραπάνω! Απευθύνεται σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να ακολουθήσει στη ζωή του, το μονοπάτι της Ηθικής, της Δικαιοσύνης, και των υψηλών Παναθρώπινων Αξιών. Και τέτοιες κοινωνίες πρέπει να χτίσουμε, τέτοιες κοινωνίες μας αξίζουν.

Ας συνεχίσουμε το ιστορικό μας ταξίδι ανά τους αιώνες, και ο δρόμος του μεταξιού, ας εξελιχθεί σε δρόμο της γνώσης, της ηθικής, της σύγχρονης τεχνολογίας και της αριστείας, με στόχο την αδιάλειπτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο». 

Η κυρία Τσέτη ολοκλήρωσε την ομιλία της, τονίζοντας τη σημασία της βασικής αρχής του Ιπποκράτη, ότι ένας Άνθρωπος μπορεί να είναι υγιής, μόνο όταν ζει σε μία υγιή κοινωνία.

Λίγα λόγια για τον ΟΦΕΤ: Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) δημιουργήθηκε το 1963 από τον ανήσυχο φαρμακοποιό και ερευνητή Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, να οραματίζεται καλύτερες ημέρες για τον ασθενή, την υγεία αλλά και την Ελλάδα. Ο ΟΦΕΤ με τους 500 και πλέον εργαζομένους του, με επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ –που υλοποιήθηκαν στα χρόνια της ελληνικής κρίσης- και με δυναμικές εξαγωγές σε 61 διεθνείς αγορές, έχει ως «σημαία» του την Ηθική, την Αριστεία, τη Γνώση, την Καινοτομία, αλλά και την προσφορά στην κοινωνία, ως κρίσιμα υπέρ-όπλα του για τη νέα εποχή. Ο ΟΦΕΤ σήμερα αποτελείται από δύο φαρμακοβιομηχανίες την Uni-pharma & την InterMed και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.