Έλληνες Χειρουργοί Ενημερώνονται για τις Τελευταίες Ιατρικές Εξελίξεις

0

Από την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, το Hospital for Special Surgery (HSS) θα πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για Έλληνες χειρουργούς, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Από το 2014, το σεμινάριο, με τίτλο Εκπαιδευτικό Ορθοπεδικό Σεμινάριο HSS-Stavros Niarchos Foundation  (HSS-Stavros Niarchos Foundation Orthopaedic Seminar Program), και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα επισκέψεων, διάρκειας ενός μήνα, έχουν δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες Έλληνες χειρουργούς να μαθητεύσουν δίπλα σε φημισμένους εμπειρογνώμονες στο HSS. Ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Το 2018, το HSS-Stavros Niarchos Foundation Orthopaedic Seminar Program θα προσφέρει σε 14 Έλληνες χειρουργούς προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις περιπτώσεων και πρακτικά εργαστήρια, και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στο ετήσιο Σεμινάριο Γόνατος & Ισχίου του HSS (2018 Annual Holiday Knee & Hip Course). Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία γεφυρών ανταλλαγής γνώσεων που θα φέρουν τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στην ελληνική πραγματικότητα. Για να μεγιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του προγράμματος, οι χειρουργοί που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν είναι επαγγελματίες στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας τους.

Το HSS είναι γνωστό ως παγκόσμιος ηγέτης στην ορθοπεδική και τη ρευματολογία, πραγματοποιώντας περισσότερες από 30.000 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε χρόνο. Παράλληλα, το Νοσοκομείο έχει καταστήσει την εκπαίδευση ως βασική συνιστώσα της αποστολής του, έχοντας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του ιατρικού τομέα σε πολλές χώρες.

Βασικός στόχος του έργου του ΙΣΝ είναι η αύξηση της πρόσβασης στη γνώση, έτσι ώστε τα οφέλη της να απολαμβάνονται από ένα ευρύτερο κοινό. Αυτή η προσέγγιση καθοδηγεί τις κοινωφελείς του δραστηριότητες, υποστηρίζοντας προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης που αφορούν Έλληνες επαγγελματίες σε άλλους τομείς, όπως το Πρόγραμμα Yποτροφιών στο Πανεπιστήμιο Columbia για Έλληνες δημοσιογράφους. Επιπλέον, το ΙΣΝ πραγματοποίησε δωρεά προς το HSS για την υποστήριξη του Κέντρου του Νοσοκομείου για Περίπλοκες Περιπτώσεις Αρθροπλαστικής (Complex Joint Reconstruction Center).

πηγή: ΙΣΝ