Εποχική αλλεργία – Ποιές εξετάσεις μπορείτε να κάνετε στο διαγνωστικό

0

Για να διερευνήσετε τις αλλεργίες της άνοιξης χρειάζονται εξετάσεις και επίσκεψη σε ειδικό αλλεργιολόγο. Για τον έλεγχο αυτό απαραίτητη είναι η κλινική εξέταση. Για να μπορέσει ο γιατρός να διαγνώσει την αλλεργία, θα πρέπει να πάρει όλο το ιστορικό του ασθενούς και κατόπιν να προτείνει κάποιες ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις. Με ένα μόνο δείγμα αίματος, μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά στοιχεία από τα οποία θα σας βοηθήσουν να βρείτε την λύση του προβλήματος.

 

Ποιες εξετάσεις μπορείτε να κάνετε στο διαγνωστικό κέντρο ΚΟΣΜΟΪΑΤΡΙΚΗ για τις αλλεργίες που σας ταλαιπωρούν;

Γενική αίματος: Κάποιες φορές υπάρχουν στο αίμα ουσίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη αλλεργίας. Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα ότι κάποιος μπορεί να έχει αλλεργία ή προδιάθεση αυτής.

ΙgE: Τα αλλεργικά άτομα μπορούν να έχουν υψηλά επίπεδα IgE στο αίμα τους. Αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε ηλικία με ένα απλό δείγμα αίματος.

Rast: Πρόκειται για έναν ποσοτικό προσδιορισμό σε κάποιο αλλεργιογόνο. Πόσο δηλαδή βλάπτει ή όχι κάποια τροφή ή κάποιο φυτό.

Τι εμφανίζουν οι πιο πολλοί;

Αλλεργική ρινίτιδα και αλλεργικό άσθμα εμφανίζουν οι περισσότεροι και μάλιστα αυτά τα δύο ταλαιπωρούν τους ασθενείς όλο τον χρόνο. Την άνοιξη οι ένοχοι είναι συνήθως το γρασίδι, η σκόνη και η γύρη.

Ανάμεσα στα συμπτώματα είναι ο ξηρός βήχας, η δύσπνοια, το βράσιμο στο στήθος. Αν το άσθμα είναι χρόνιο, τότε ο ασθενής παίρνει χάπια εφ’ όρου ζωής.

Οι αλλεργίες οφείλονται γενετική προδιάθεση, στην έκθεση στα αλλεργιογόνα ή στην ευαισθητοποίηση του ατόμου σε αυτά.

Για να διερευνήσετε κάθε πάθηση που προέρχεται από αλλεργία ή να ανακαλύψετε αν έχετε αλλεργία χρειάζεται από μία απλή εξέταση αίματος ή πιο σύνθετες εξετάσεις. Όλες μπορείτε να τις κάνετε στο Διαγνωστικό Κέντρο Κοσμοϊατρική.