Ορμονολογικές εξετάσεις – Πότε πρέπει να γίνονται και τι αντιμετωπίζουν

0

Είναι γνωστό πως το ορμονικό σύστημα διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ιδιαίτερα στις γυναίκες όπου συχνό φαινόμενο ανισορροπίας ορμονών είναι η αλλαγή της διάθεσης αλλά και της εξωτερικής εμφάνισης!

Πώς μπορείτε να κατανοήσετε την ορμονική διαταραχή;

Οι ορμονολογικές εξετάσεις είναι εξετάσεις αίματος που μπορούν να γίνουν σε ένα διαγνωστικό κέντρο πολύ εύκολα και γρήγορα. Οι γυναίκες συνήθως έχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι ορμόνες τους μπορεί να έχουν «ξεφύγει» από ορισμένα συμπτώματα, τα οποία συνήθως είναι:

  • διαταραχές κύκλου
  • αϋπνίες
  • εμφάνιση ακμής
  • δυσκολία στην μνήμη
  • συνεχής κόπωση
  • συχνοί πονοκέφαλοι
  • ξηρότητα κόλπου

Οι ορμονολογικές εξετάσεις χρησιμεύουν επίσης και στον έλεγχο του θυρεοειδούς αδένα, του διαβήτη, της οστεοπόρωσης καθώς και των διαταραχών γονιμότητας.

Πότε πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις αίματος που αφορούν τον έλεγχο των ορμονών;

Η μέτρηση των ορμονών γίνεται με μία απλή αιμοληψία. Το καλό είναι ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, χωρίς να έχει προηγηθεί νηστεία. Για την προλακτίνη ας πούμε χρειάζεται με έχετε ξυπνήσει τουλάχιστον 2 ώρες και να είστε ήρεμη. Για κάποιες ορμόνες, όπως η οιστραδιόλη, χρειάζεται η γυναίκα να μετρήσει τις ημέρες του κύκλου της και να κλείσει ραντεβού την 14η ημέρα. Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται και κατά την εγκυμοσύνης για την ανάλυση τυχόν ανωμαλιών του εμβρύου κατά τον προγεννητικό έλεγχο.

Τηλεφωνήστε στο σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο Ιατρική Πρόληψη στην Καλλιθέα, για να ενημερωθείτε για τις εξετάσεις αίματος-ορμονικές και να τις πραγματοποιήσετε την ημέρα και την ώρα που σας βολεύει, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σας. Οι χώροι του διαγνωστικού κέντρου Ιατρική Πρόληψη είναι εξοπλισμένοι με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, από τις μεγαλύτερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες του εξωτερικού!

Για ραντεβού τηλεφωνήστε στα 210 – 9530620 & 210 – 9530622.