ΓΝ Θήρας: Συκοφαντίες και ψεύδη όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

0

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία  καταγγέλλει πως το νοσοκομείο Σαντορίνης (Γ.Ν. ΘΗΡΑΣ) λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό, σε βασικές ειδικότητες, και αποκαλύπτει πως γίνονται αεροδιακομιδές των ιατρών του Νοσοκομείου λόγω υπερκόπωσης, σε άλλα νοσοκομεία.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας απαντά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και κάνει λόγο για ασέβεια στα προσωπικά δεδομένα ασθενών, προσβολή και κατασυκοφάντηση του ίδιου του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Αναλυτικά η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας αναφέρει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το πρώην Κ.Υ. Θήρας στο Γ.Ν. Θήρας ήταν συνολικά 11, μόνιμοι 9 και επικουρικοί 2.

Από αυτούς οι 9 μόνιμοι προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους στο Γ.Ν. Θήρας. Ο αριθμός 25 που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ είναι λανθασμένος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ως απόφοιτος Λυκείου, θα έπρεπε να γνωρίζει αριθμητική 1ηςΔημοτικού.

Στο Δελτίο Τύπου αφήνεται να εννοηθεί ότι στο Γ.Ν. Θήρας υπηρετεί μόνο ένας Γυναικολόγος και αυτός με μπλοκάκι. Ο συγκεκριμένος ιατρός σήμερα Παρασκευή 25/01/2019 και αδιάλειπτα από καιρό εξυπηρετεί το κοινό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Θήρας. Συνεπώς, σε ποια αεροδιακομιδή Γυναικολόγου αναφέρεστε; Υπάρχει ή δεν υπάρχει δεύτερος;

Στο Δελτίο Τύπου αποσιωπάται τεχνηέντως ότι στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού για τις θέσεις ΙΔΑΧ του Γ.Ν. Θήρας, υπάρχουν 8 επιπλέον των υπηρετούντων γιατροί, στις παρακάτω ειδικότητες:

 • Ορθοπεδική
 • Ακτινοδιαγνωστική
 • Οφθαλμιατρική
 • Οδοντιατρική
 • Γυναικολογία – Μαιευτική
 • Ψυχιατρική
 • Παιδιατρική
 • Παθολογία

Στο Δελτίο τύπου αναφέρεται ότι στο Γ.Ν. Θήρας υπηρετεί ένας Χειρουργός, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν δύο, οι οποίοι μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις αδιανόητες στο παρελθόν για τις Κυκλάδες. Όσο αφορά στην «ακατανόητη» εμμονή των υπογραφόντων το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στις αιμορροϊδες, τους ενημερώνουμε ότι μπορούν να εμπιστεύονται το Γ.Ν. Θήρας, τόσο για την επιστημονική αντιμετώπιση της ασθένειας, όσο και για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου, που εκείνοι δεν σέβονται.

Ο συνολικός αριθμός των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς στο Γ.Ν. Θήρας ανέρχεται στους 32, ενώ με την ολοκλήρωση των νέων προσλήψεων αναμένεται να φτάσει στους 40. Οι θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας που δεν θα καλυφθούν από το Διαγωνισμό θα επαναπροκηρυχθούν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για 2 διευθυντικές θέσεις Νεφρολόγου και Γενικού Ιατρού και μεγάλη προσπάθεια προσωρινής κάλυψης θέσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

Το 2018 στο Γ.Ν. Θήρας πραγματοποιήθηκαν:

 • 560 Χειρουργικές Επεμβάσεις
 • 65 Τοκετοί
 • 544 επισκέψεις στο ΤΕΠ
 • 250 επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία
 • 323 Κλειστές Νοσηλείες

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε. για το Γ.Ν. Θήρας, είναι Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ΤΤ Πειραιά και ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ ή «λαστιχάς» όπως υποτιμητικά προς το επάγγελμα αυτό αναφέρεται το Δελτίο Τύπου. Παρ’ όλα αυτά ήταν, είναι και θα είναι διατεθειμένος να ασκήσει με ήθος και εντιμότητα οποιοδήποτε νόμιμο επάγγελμα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ελαστικό που να μπορεί να βγάλει την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ από τους τόνους λάσπης που εκτοξεύει και δεν έχει αντιληφθεί ότι μόνο μέχρι τα «πόδια» της μπορεί να φτάσει.

«Σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο των ασθενών, που ενίοτε μπορεί να είναι και γιατροί, δεν θα απαντήσουμε στα περί αεροδιακομιδών γιατρών του Γ.Ν. Θήρας, θα ζητήσουμε όμως από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να δημοσιεύσει την αναφορά προς την εισαγγελία της Νάξου μαζί με την ημερομηνία που αυτή κατατέθηκε», σημειώνει η διοίκηση, εκφράζοντας αντί απάντησης ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά και κάτω από αντίξοες ομολογουμένως συνθήκες.

Θέλει, μάλιστα, να καταστήσει σαφές πως «οποιαδήποτε μεμονωμένη τάση αυτοηρωοποίησης, οποιαδήποτε ανάρμοστη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά που διαβάλλει το νοσοκομείο και το προσωπικό του, οποιαδήποτε τραμπούκικη συμπεριφορά απέναντι ο προσωπικό και τη διοίκηση, οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια που εκθέτει το Γ.Ν. Θήρας δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».