Η LEO Pharma ολοκληρώνει την εξαγορά του τομέα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer

0

Η LEO Pharma και η Bayer, ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης της συμφωνίας που επιτρέπει τη μεταφορά της παγκόσμιας μονάδας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, στη LEO Pharma. Οι δυο εταιρίες ανακοίνωσαν την πρόθεση συμφωνίας στις 31 Ιουλίου 2018. Το πρώτο βήμα της εξαγοράς έγινε με το κλείσιμο της συμφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Σεπτεμβρίου 2018. Το σημερινό δεύτερο και τελικό βήμα που ολοκληρώνει τη συμφωνία, αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Η Gitte Aabo, Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της LEO Pharma δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη LEO Pharma. Με τις ισχυρές εμπορικές ονομασίες συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων και το νέο στελεχικό δυναμικό  της Bayer, η LEO Pharma οδεύει αποφασιστικά προς την επίτευξη του στόχου της, να  βοηθήσει  125 εκατομμύρια ασθενείς, μέχρι το 2025. Διευρύνουμε το θεραπευτικό φάσμα της εταιρείας στους τομείς της ακμής, των μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων και της ροδόχρου ακμής, καθώς και το φάσμα των τοπικών στεροειδών. Ολοκληρώνοντας το τελικό μέρος της συμφωνίας, ενισχύουμε σημαντικά το μέγεθός μας σε κρίσιμες αγορές όπως είναι η Βραζιλία, η Αυστρία και η Νότια Αφρική – υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας, να αποτελέσουμε μια παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακαλύψαμε την κατάλληλη «διάδοχο» εταιρεία στη LEO Pharma, η οποία θα εξελίξει ακόμη περισσότερο τον τομέα των συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων» δήλωσε ο Heiko Schipper, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του Τομέα Υγείας Καταναλωτών (Consumer Health). «Με αυτή τη μεταβίβαση ενισχύουμε το στόχο μας να εστιάσουμε στις κύριες κατηγορίες μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αξιοποιώντας  το πλήρες δυναμικό του».

Ως μέρος της συμφωνίας, ανακοινώθηκε ότι η LEO Pharma είναι πλέον κάτοχος των παγκόσμιων δικαιωμάτων προϊόντων του τομέα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, με εξαίρεση το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια παραγωγική μονάδα στο Σεγκράτε της Ιταλίας και συνολικά 347 εργαζόμενους που θα ενταχθούν στη LEO Pharma.

Σε συμφωνία με την ισχύουσα νομοθεσία, η LEO Pharma και η Bayer έχουν συνεργαστεί στενά προκειμένου να διασφαλίσουν μια αποτελεσματική μετάβαση και την αδιάλειπτη παροχή συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων.

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε «ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της LEO Pharma ως ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία και αποτυπώνει το όραμα μας, ως εταιρεία συνεργάτης που προτιμάται στην παροχή δερματολογικής φροντίδας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας.

Σχετικά με τη LEO Pharma

Η LEO Pharma βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν υγιές δέρμα. Η εταιρεία έχει ηγετική θέση στην ιατρική δερματολογία με μια ισχυρή γραμμή παραγωγής R&D, ευρύ φάσμα θεραπειών και πρωτοποριακό πνεύμα. Έχοντας ιδρυθεί το 1908 και τελώντας υπό την ιδιοκτησία του LEO Foundation, η LEO Pharma έχει αφιερώσει δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης για την προαγωγή της επιστήμης της δερματολογίας, θέτοντας νέα πρότυπα φροντίδας για άτομα με δερματικές παθήσεις. Η LEO Pharma εδρεύει στη Δανία με μια παγκόσμια ομάδα 5.500 ανθρώπων, παρέχοντας υπηρεσίες σε 76 εκατομμύρια ασθενείς σε 130 χώρες. Αναπτύσσει, παρασκευάζει και προωθεί σκευάσματα που απευθύνονται σε ασθενείς με δερματολογικά προβλήματα και προβλήματα θρόμβωσης. Το 2018, η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 10.410 εκατ. σε κορώνες Δανίας.

Σχετικά με τη Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της εταιρείας να ξεπεραστούν σημαντικές προκλήσεις, που προκύπτουν από τον συνεχώς αυξανόμενο και γηράσκων πληθυσμό. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στην αύξηση των εσόδων του και στη δημιουργία αξίας μέσω καινοτομίας και ανάπτυξης. H Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί σύμβολο της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 117.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξης των 39,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη σε 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ.