ΙΣΑ: Δύο απινιδωτές σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Σουλίου

0

Την έμπρακτη στήριξή του, στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη έδειξε για άλλη μια φορά ο ΙΣΑ, ο οποίος με απόφαση του ΔΣ μετά από εισήγηση του προέδρου Γ. Πατούλη, παρέδωσε χθες Πέμπτη δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Σουλίου.

Τους απινιδωτές παράλαβε χθες από τα γραφεία του ΙΣΑ, η Δήμαρχος Σουλίου κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση του ΙΣΑ στο αίτημα του Δήμου, για την ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων.

Ενισχύεται σημαντικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών υγείας

«Ευχαριστούμε θερμά τον ΙΣΑ, για την ευγενική του προσφορά, με την οποία ενισχύεται σημαντικά, τόσο η πρόληψη όσο και η αντιμετώπιση δύσκολων και δυσάρεστων περιστατικών υγείας των πολιτών που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά του ορεινού και ιστορικού Δήμου Σουλίου. Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία δημοτικών κτιρίων στην Κοινότητα Τσαγγαρίου και στην Κοινότητα Καρβουναρίου»», επισήμανε η κ. Μπραΐμη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Οι γιατροί της Αθήνας, τα δύσκολα αυτά χρόνια για την πατρίδα μας, έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με όλες τις δυνάμεις τους. Δυστυχώς οι κάτοικοι των ακριτικών και ορεινών περιοχών της χώρας μας έχουν εγκαταλειφτεί από την επίσημη πολιτεία που αδυνατεί να καλύψει τις υγειονομικές τους ανάγκες. Πρέπει άμεσα να υποστηριχθούν οι Μονάδες υγείας αυτών των περιοχών για να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.»