ΙΣΝ: στη Νίκαια της Γαλλίας ένας Χώρος για την Πρόληψη, τον Έλεγχο και τη Θεραπεία του HIV

0

Το «Le Spot» στη Νίκαια της Γαλλίας Προσφέρει στην Κοινότητα έναν Χώρο για την Πρόληψη, τον Έλεγχο και τη Θεραπεία του HIV

Σήμερα Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, το δίκτυο AIDES εγκαινιάζει έναν νέο χώρο στη Νίκαια της Γαλλίας, αφιερωμένο στην πρόληψη, στον έλεγχο και στην έγκαιρη θεραπεία του HIV/AIDS, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το δίκτυο στοχεύει να τερματίσει τη μετάδοση του ιού HIV έως το 2040, και οι χώροι με επίκεντρο την κοινότητα, όπως το «Le Spot» στη Νίκαια, μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς τοπικές πλατφόρμες για τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και την ιατρική περίθαλψη, και είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι ήδη υπάρχοντες χώροι στο Παρίσι και στη Μασσαλία έχουν ήδη επιδείξει θετικά αποτελέσματα στους τοπικούς πληθυσμούς. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν με τον ιό HIV και προκύπτουν χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε χρόνο. Συνεπώς, η ανάγκη είναι πιεστική, ιδιαίτερα στη Νίκαια, μία από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο στη Γαλλία.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, το ΙΣΝ θα εκπροσωπήσει ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΣΝ στο Μονακό, Bernard Guilbaud, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Στο παρελθόν, το ΙΣΝ έχει προσφέρει υποστήριξη σε πολλούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο που ασχολούνται με την ευαισθητοποίηση, τη θεραπεία και τις πρωτοβουλίες υποστήριξης που αφορούν το HIV/AIDS, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών Born Free Africa, AIDS Community Research Initiative of America, Fight AIDS Monaco, και Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή, μεταξύ άλλων.