Κηδεμόνες: Πότε πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε

0

Οι βασικότερες παθήσεις για της οποίες συνίσταται η χρήση κηδεμόνα είναι η σκολίωση και η κύφωση. Αν και στο παρελθόν έχουν προταθεί πολλοί τρόποι αποκατάστασης των παραπάνω παθήσεων, οι κηδεμόνες παραμένουν μέχρι και σήμερα η επικρατέστερη λύση.

Είναι όμως ο κηδεμόνας απαραίτητος για κάθε περίπτωση σκολίωσης ή κύφωσης;

Η απάντηση είναι Όχι.

Ο κηδεμόνας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που αποσκοπεί στην βελτίωση της ισορροπίας του πάσχοντα τόσο όταν είναι όρθιος όσο και όταν κάθεται. Ο στόχος μπορεί λοιπόν να είναι είτε η πλήρης διόρθωση όταν αυτή είναι εφικτή, είτε η βελτίωση της θέσης σε σχέση με τη λειτουργικότητα και την αναπνοή σε περιπτώσεις που η πλήρης αποκατάσταση κρίνεται ανέφικτη.

Πότε λοιπόν ο κηδεμόνας είναι απαραίτητος;

Οι κηδεμόνες σκολίωσης κρίνονται απαραίτητοι στις περιπτώσεις που το πρόβλημα βρίσκεται σε μια μέση κατάσταση και υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται να επιδεινωθεί.

Μικρότερες παραμορφώσεις συνήθως συνιστούν συστηματική παρακολούθηση προκειμένου να γίνει εμφανές αν υπάρχουν οι ανωτέρω ενδείξεις. Σε περιπτώσεις στις οποίες η παραμόρφωση είναι πολύ μεγάλη το χειρουργείο κρίνεται ως πλέον δόκιμη λύση.

Διαβάστε περισσότερα για τους κηδεμόνες σκολίωσης.

Οι κηδεμόνες κύφωσης χρησιμοποιούνται κατά βάση στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Στις περιπτώσεις εφηβικής κυφώσεως όταν ο πάσχοντας πλησιάζει το σημείο κατά το οποίο το πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να επανέλθει με τη βοήθεια ασκήσεων. Το σημείο αυτό είναι για τα κορίτσια η ηλικία των 16 και για τα αγόρια η ηλικία των 17 ετών.
  • Σε περιπτώσεις μεσηλίκων ή υπερήλικων γυναικών όταν η παραμόρφωση γίνεται επώδυνη.

Για πιστοποιημένους κηδεμόνες κύφωσης κάντε κλικ εδώ.

Πώς γίνεται η επιλογή του κατάλληλου κηδεμόνα;

Οι κηδεμόνες σκολίωσης & κύφωσης παρασκευάζονται από θερμοπλαστικό υλικό και ποικίλουν σε τύπους και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η σωστή επιλογή του κηδεμόνα σε συνδυασμό με την σωστή τοποθέτηση αντιστροφικών πιέστρων και δυνάμεων σε αυτόν, είναι επί της ουσίας αυτή που οδηγεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι τιμές τους;

Οι τιμές για τους κηδεμόνες, επίσης, ποικίλουν. Αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο της ποικιλίας των τύπων των κηδεμόνων όσο και της εξατομικευμένης κατασκευής που χρειάζεται επί της ουσίας κάθε ασθενής. Οι τιμές αυτές καθορίζονται από τον τύπο του κηδεμόνα και τη δυσκολία κατασκευής.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κηδεμόνες & την χρήση τους επισκεφθείτε την ιστοσελίδα με ορθοπεδικά είδη Orthoway.gr. Οι ειδικοί της εταιρείας είναι στη διάθεσή σας για να λύσουν οποιαδήποτε απορία.