Νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα για τη συνταγογράφηση του Διαβήτη

0

Δύο νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα για τον Διαβήτη αναμένεται να ενσωματωθούν στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-prescription.gr, εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα «Νεογνικός Σακχαρώδης Διαβήτης» και «Ινσουλινοπενία μετά από ιατρικές πράξεις».

Επίσης, θα αναρτηθούν και οι επικαιροποιημένες εκδόσεις των θεραπευτικών πρωτοκόλλων του Σακχαρώδη Διαβήτη («Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1, «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2», «Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης» και «Άλλες μορφές Σακχαρώδη Διαβήτη»).

Από την επόμενη Δευτέρα, 14-5-2018, οι ICD10 διαγνώσεις και τα φάρμακα των παραπάνω θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όπως και των υπολοίπων πρωτοκόλλων του Σακχαρώδη Διαβήτη («Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1», «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2», «Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης» και «Άλλες μορφές Σακχαρώδη Διαβήτη»), θα είναι διαθέσιμα προς συνταγογράφηση μόνο μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, στο σύστημα έχουν αναρτηθεί πρωτόκολλα για:

• την οστεοπόρωση (Οστεοπόρωση για γυναίκες με κάταγμα σπονδυλικό, Οστεοπόρωση για γυναίκες με κάταγμα μη σπονδυλικό, Οστεοπόρωση για γυναίκες με κάταγμα ισχίου, Οστεοπόρωση για γυναίκες χωρίς κάταγμα, Οστεοπόρωση για άντρες με ή χωρίς κάταγμα)

• τις νευρο-εκφυλιστικές παθήσεις Άνοια, Πρώιμη Νόσος Πάρκινσον και Προχωρημένης Νόσου Πάρκινσον

• τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), την Παρόξυνση ΧΑΠ και την Οξεία Βρογχίτιδα

• την Αρτηριακή Υπέρταση

• τη Θρομβοεμβολική Νόσο και

• τον Σακχαρώδη Διαβήτη.