Πανοραμική δοντιών, μαγνητική εγκεφάλου & υπέρηχος κοιλίας – Σε ποιές περιπτώσεις είναι απαραίτητες

0

Στα διαγνωστικά κέντρα Σακαρέλλος οι ασθενείς μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες τις εξετάσεις που τους συνταγογραφεί ο γιατρός, χωρίς να περιμένουν και χωρίς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά όπως σε άλλα κέντρα

 

Τρεις από τις πιο συχνές εξετάσεις με μεγάλη ζήτηση, είναι η πανοραμική δοντιών, η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και το υπερηχογράφημα κοιλίας. Γιατί ο γιατρός θα σας τις προτείνει να τις κάνετε; Τι συμπτώματα πρέπει να υπάρχουν για να γίνουν αυτές οι εξετάσεις;

Πανοραμική ακτινογραφία

Η πανοραμική δοντιών έχει καθιερωθεί σαν την πιο χρήσιμη εξέταση που απεικονίζει τα δόντια για να δει ο οδοντίατρος τον πλήρη έλεγχο του οδοντικού φραγμού. Πρόκειται για την μοναδική εξέταση που δείχνει με ακρίβεια τα δόντια της άνω και κάτω γνάθου. Βοηθάει πολύ στη διάγνωση διαφόρων παθήσεων αλλά και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μιας χειρουργικής επέμβασης. Η ακτινοβολία που λαμβάνει ο ασθενής είναι ελάχιστη και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου

Η συχνότερη αιτία για μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου είναι ο πονοκέφαλος, ο οποίος είναι συνεχόμενος και έχει αρχίσει να αλλάζει προς το χειρότερο την καθημερινότητα του ασθενούς. Η απεικόνιση του εγκεφάλου λοιπόν με μαγνητική συνιστάται σε ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή ημικρανία και δεν μπορούν να βρουν θεραπευτική λύση για τους πονοκεφάλους.

Υπερηχογράφημα κοιλίας

Μετά τις εξετάσεις αίματος, ίσως είναι η πιο συχνή εξέταση. Οι κοιλιακοί υπέρηχοι γίνονται για τον έλεγχο των κυρίων οργάνων της κοιλιάς, δηλαδή της χοληδόχου κύστης, των νεφρών, του ήπατος, του παγκρέατος και του σπλήνα.

Ειδικά οι άνδρες ηλικίας 65 έως 75 ετών καπνίζοντες, είναι καλό να κάνουν κοιλιακό έλεγχο για να ελέγξουν τυχόν ανευρύσματα. Η κήλη, η παγκρεατίτιδα ή οι πέτρες στα νεφρά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά προβλήματα που μπορούν να διαγνωστούν.

Επίσης αν κάποιος ασθενής κάνει βιοψία, είναι πολύ συχνό να χρησιμοποιείται ο υπέρηχος κοιλίας για να αφαιρεθεί κάποιο τμήμα ιστού.

Κλείστε ραντεβού με το διαγνωστικά κέντρα Σακαρέλλος και δείτε και όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται.