Τεστ κοπώσεως στο διαγνωστικό κέντρο Πρόληψις – Ευκολία εξέτασης και χαμηλές τιμές!

0

Στο διαγνωστικό κέντρο Πρόληψις, οι ασθενείς εξυπηρετούνται άμεσα και εξετάζονται σε τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα. Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να διεκπεραιώσετε οποιαδήποτε εξέταση όπως είναι ο υπέρηχος κοιλιάς, μέχρι και πιο σύνθετες εξετάσεις όπως είναι οι μαγνητικές με σκιαγραφικό.

 

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το τεστ κοπώσεως και με όσους από εσάς είστε έτοιμοι να το κάνετε στο κέντρο Πρόληψις και αναζητάτε πληροφορίες.

Το τεστ κοπώσεως είναι μία καρδιολογική εξέταση που αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο ως προς την εκτίμηση της στεφανιαίας νόσου. Ο ασθενής εξετάζεται για τις δυνατότητες τους πάνω σε κυλιόμενο τάπητα με ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση. Εφαρμόζονται καλώδια στον ασθενή και αναλόγως με την εξέταση ο τάπητας λαμβάνει κλίση που αυξάνεται σταδιακά.

Είναι κατάλληλη εξέταση για ασθενείς χωρίς συμπτώματα, αλλά με προδιάθεση και συμπτώματα όπως έντονοι παλμοί, ζάλη ή υποτροπιάζουσες αρρυθμίες, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις προεγχειρητικού ελέγχου.

Πληροφορίες για τη διαδικασία του τεστ κοπώσεως

  • 2-4 ώρες πριν την εξέταση ο ασθενής δεν πρέπει να έχει φάει, πιεί ή καπνίσει
  • ο ασθενής θα πρέπει να φοράει αθλητικά υποδήματα
  • η εξέταση ολοκληρώνεται σε περίπου ένα τέταρτο και ο χρόνος αυξομειώνεται ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο και την φυσική κατάσταση του καθενός

Γιατί να κάνετε το τεστ κόπωσης

Σε περιπτώσεις αρρυθμίας επιβάλλεται να γίνει το τεστ κόπωσης. Επιπλέον συμπτώματα είναι η δύσπνοια και το θωρακικό άλγος.

Κάποιος μπορεί να χρειάζεται επιβεβαίωση για το να μπορεί να αθληθεί ή είναι κατάλληλος για πρόγραμμα καρδιακής αποκατάστασης. Επίσης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξετάσεις για τη διάγνωση της απόφραξης μιας αρτηρίας.

Ο γιατρός κατά τη διάρκεια του τεστ κόπωσης καθορίζει την καρδιακή συχνότητα και την πίεση αίματος, αναγνωρίζοντας πόσο κουράζεται ο ασθενής σε διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας.

Μπείτε στο prolipsismed.gr για να επικοινωνήσετε με το ειδικό προσωπικό του διαγνωστικού κέντρου Πρόληψις και να κλείσετε το ραντεβού σας!