Πεθερά και νύφη γέννησαν την ίδια μέρα!

0

Την ίδια μέρα που η Tahrir, μητέρα ήδη οκτώ παιδιών, έγινε γιαγιά για πρώτη φορά, γέννησε και τρίδυμα αγόρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ!

«Ήταν μια εγκυμοσύνη κατά την οποία ήμουν συχνά υπό την επίβλεψη των γιατρών στο Τμήμα Μαιευτικής του Hadassah, επειδή τα τρίδυμα θεωρούνται εγκυμοσύνη υψηλού ρίσκου», είπε η Tahrir, η οποία έχει γεννήσει όλα τα παιδιά της στο Hadassah. «Έτσι πήγα κατευθείαν στην ομάδα του Hadassah μόλις έμαθα ότι εγκυμονούσα τρίδυμα».

Το εγγονάκι της -κι αυτό γεννημένο στο Hadassah- είναι το πρώτο παιδί του πρωτότοκου της γιου. Η Tahrir διένυε την 33η βδομάδα εγκυμοσύνης όταν έμαθε ότι το πρώτο της εγγόνι είχε γεννηθεί. «Ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι είχα γίνει γιαγιά», είπε. Τότε, λίγες ώρες μετά τη γέννηση του εγγονού της, άρχισαν οι δικές της συσπάσεις! Ο επικεφαλής των Μονάδων Μητρότητας και Εγκυμοσύνων Υψηλού Κινδύνου, καθηγητής David Mankuta είπε ότι τα τρίδυμα γεννήθηκαν με καισαρική, και ότι ήταν γενικώς πολύ καλά στην υγεία τους. «Χάρηκα που όλα πήγαν καλά και που η Tahrir έγινε μητέρα 11 παιδιών και γιαγιά την ίδια μέρα», είπε ο δρ Mankuta!

Όσο για το πώς θα αντεπεξέλθει με νεογέννητα τρίδυμα και άλλα οκτώ παιδιά, ο πιο μικρός των οποίων είναι μόλις ενάμιση ετών, η Tahrir είπε θα χρειαστεί πολλή βοήθεια στην αρχή. Πρόσθεσε ωστόσο: «Θα είναι μια χαρά επειδή έχω τόσο καλό σύζυγο»!

Η Tahrir ήταν 16 ετών όταν παντρεύτηκε τον 19χρονο, τότε, σύζυγο της Nasser, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος που έγινε πατέρας τριδύμων και παππούς μέσα στην ίδια μέρα. «Η ομάδα του Hadassah είναι απλά υπέροχη. Μας έχουν βοηθήσει σε κάθε στάδιο,» είπε ο Nasser. Και όταν τον ρωτούν πως θα αντεπεξέλθουν, λέει: «Έχουμε εμπειρία με τα μωρά!»

Το νοσοκομείο

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται αποκλειστικά από το νοσοκομείο αυτό.