Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε μαγνητική και αξονική τομογραφία;

0

Όταν καλείστε να κάνετε μία εξέταση που δεν έχετε ξανακάνει στο παρελθόν για να διερευνήσετε κάποια ζητήματα που αφορούν την υγεία σας, είναι λογικό να έχετε άγχος και να είστε στρεσαρισμένοι για τη διαδικασία και την έκβαση.

Δύο από τις πιο συχνές εξετάσεις που διεξάγονται σε διαγνωστικά κέντρα και σχετίζονται με πάρα πολλά προβλήματα υγείας είναι η μαγνητική και η αξονική τομογραφία, που πλέον γίνονται με άκρως εξελιγμένους τομογράφους.

Ανάμεσα στις βασικές ανησυχίες είναι το πόση ακτινοβολία παίρνουμε από το κάθε μηχάνημα. Οι δύο εξετάσεις αυτές είναι σαν να αλληλοσυμπληρώνονται, φανερώνοντας διαφορετικά πλεονεκτήματα η καθεμία για συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Μαγνητική τομογραφία

Η μαγνητική τομογραφία δεν χρησιμοποιεί ιατρικές ακτινοβολίες και συχνά είναι προτιμότερη για παιδιά και έγκυες γυναίκες μέχρι συγκριμένη εβδομάδα. Δεν χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ αλλά ισχυρά μαγνητικά πεδία για να αποτυπωθούν όλες οι εικόνες οργάνων, οστών και μαλακών ιστών. Επίσης η μαγνητική είναι πολύ σημαντική για την απεικόνιση του νωτιαίου μυελού.

Αξονική τομογραφία

Οι αξονικές τομογραφίες χρησιμοποιούν υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας από μία απλή ακτινογραφία. Σε αυτήν την εξέταση χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός των ακτίνων Χ και της τεχνολογίας των υπολογιστών. Η αξονική τομογραφία παρέχει πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για το ανθρώπινο σώμα, τον θώρακα, την πυελική χώρα.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα της αξονικής τομογραφίας

  • εξαιρετική απεικόνιση δομών
  • σύντομη και ασφαλής εξέταση
  • χαμηλό κόστος

Συγκριτικά πλεονεκτήματα της μαγνητικής τομογραφίας

  • δεν χρησιμοποιείται ιοντίζουσα ακτινοβολία
  • απεικονίζονται εξαιρετικά τα μαλακά μόρια

Το πρότυπο και πλήρες διαγνωστικό κέντρο ΚΟΣΜΟΪΑΤΡΙΚΗ είναι στη διάθεσή σας για τη διεξαγωγή της μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας. Ισχύουν τιμές ΕΟΠΥΥ και μπορείτε να κλείσετε ραντεβού όποια ώρα σας βολεύει τις καθημερινές στο τηλέφωνο 210 8640918 για τα Πατήσια και 210 5124046 για Σεπόλια.

State-of-the art απεικονιστικά μηχανήματα – απεικονιστικές μέθοδοι και πολύ προσιτές τιμές για τους ασφαλισμένους και μη.