Πως μπορείτε να αναρρώσετε γρηγορότερα μετά από ένα χειρουργείο πλαστικής χειρουργικής

0

Η πλαστική χειρουργική πλέον αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους κλάδους της επανορθωτικής ιατρικής. Γυναίκες και άνδρες μπορούν να αλλάξουν άρδην την εμφάνισή τους, με τις νέες μεθόδους που πλέον θεωρούνται ασφαλείς.

Ο πλαστικός χειρουργός με το πέρας της επέμβασης, θα σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές για την ανάρρωσή σας, ειδικά αν υποβληθήκατε σε κανονικό χειρουργείο, όπως είναι η προσθετική στήθους.

Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας, καθώς θα είναι εξατομικευμένες. Φροντίστε να επιλύσετε όλες τις απορίες σας, σχετικά με το τι είναι καλό να εφαρμόσετε μετά το χειρουργείο.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η επούλωση χρειάζεται χρόνο, γι΄αυτό μην περιμένετε μέσα σε μία ημέρα να δείτε αποτελέσματα. Το πρήξιμο και οι μώλωπες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δώστε τους χρόνο να υποχωρήσουν και χαλαρώστε έως ότου απολαύσετε το αποτέλεσμα.

Η έκθεση στον ήλιο, σίγουρα είναι απαγορευτική για λίγο καιρό, γι’ αυτό και οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον τον χειμώνα.

Για να επιστρέψετε σε ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να περάσει ένα εύκολο διάστημα. Λίγο τζόκινγκ μπορεί να δράσει χαλαρωτικά μετά από 4 περίπου εβδομάδες. Η άρση βαρών επίσης απαγορεύεται ειδικά αν η εγχείρηση αφορά την περιοχή της κοιλιάς.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό για σωστή επούλωση να προσέχετε τη διατροφή σας και να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού. Οι καλής ποιότητας πρωτεΐνες είναι αποδεκτές για μία καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Μπορείτε να συζητήσετε από κοντά με τον πλαστικό χειρουργό οτιδήποτε σας απασχολεί, προτού καθορίσετε την ημερομηνία της επέμβασης.

Θάνος Κοντογιάννης

Πλαστικός Χειρουργός

Δ/ντης Πλαστικής Χειρουργικής 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΙΤΣ

Συνεργάτης Ιατρικού Αθηνών και ΙΑΣΩ GENERAL

kontogiannis.gr