Σε ποιες παθήσεις χρησιμοποιεί ο γυναικολόγος την λαπαροσκόπηση

0

Η λαπαροσκόπηση είναι μία χειρουργική τεχνική κατά την οποία αντιμετωπίζονται πολλές παθήσεις ανάμεσα στις οποίες είναι και μερικές σοβαρές γυναικολογικές. Με τη χρήση μικρών εργαλείων και ειδικούς χειρισμούς, οι εξειδικευμένοι χειρουργοί, μπορούν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση με τομές μόλις 5 χιλιοστών. Λογίζεται στις επεμβάσεις της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (π.χ. υστεροσκόπηση).

Υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη για ένα ζευγάρι που προσπαθεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και δεν μπορεί. Η διάγνωση μπορεί να είναι από συμφύσεις στις ωοθήκες και την μήτρα μέχρι χλαμύδια και λοιμώξεις. Για να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι παθήσεις, η λαπαροσκοπική μέθοδος μπορεί να βοηθήσει. Εκτός από ακριβή διάγνωση, η μέθοδος μπορεί να σας απαλλάξει και από την παθολογία.

Πυελικές συµφύσεις

Η παρουσία ινώδους ιστού που συνδέει τα όργανα μεταξύ τους, επηρεάζει άμεσα την λειτουργικότητά τους και προκαλεί πόνο. Τα αποτελέσματα στις πυελικές συμφύσεις, είναι εξαιρετικά.

Ενδοµητρίωση

Η λαπαροσκόπηση βρίσκει επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενδομητρίωση, η οποία μπορεί να επηρεάσει πολύ σοβαρά την ενδομητρίωση. Το χειρουργείο είναι απλό και η γυναίκα παίρνει εξιτήριο πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι σε κλασικό ανοιχτό χειρουργείο.

Ο Μαιευτήρας – Χειρούργος – Γυναικολόγος Dr. Γιάννης Περιστέρης ασχολείται με μαιευτικά θέματα όπως ο φυσιολογικός τοκετός και με θέματα υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να αναζητήσετε παραπάνω πληροφορίες για τον κορυφαίο γιατρό, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του. Εκεί θα παρακολουθήσετε και βίντεο του γιατρού, που δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν όλες τις γυναίκες.

Γιάννης Περιστέρης

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας Αθήνα

peristeris.gr