ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Προστασία των εργαζομένων πασχόντων από Σ.Δ. στο δημόσιο τομέα

0

Γράφει η Ελένη Μπαρμπαλιά,

Πρόεδρος Ε.Ε. ΣΥ.Δ.Α.

 

Και ενώ η πανδημία covid-19 δείχνει απειλητικά τα δόντια της απέναντι στην ανθρωπότητα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μεταξύ των οποίων και οι πάσχοντες από Σ.Δ έχουν λάβει τέλος.

Εύλογα και έχοντας κατά νου τα νέα δεδομένα, που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη – ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κρούει στην Πολιτεία τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας εκ νέου τη λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους που πάσχουν από τη νόσο.

Ο ΣΥ.Δ.Α. έχει ήδη λάβει δεκάδες μηνύματα από μέλη του, τα οποία ζητούν νέα προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων στην υγεία τους σε μία ενδεχόμενη και καθόλου αβέβαιη έξαρση της πανδημίας.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι ενώ στον «σκληρό» ιδιωτικό τομέα συνεχίζει , όπου είναι εφικτό, να τηρείται το μέτρο της εξ αποστάσεως εργασίας προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων οι εργαζόμενοι χρόνια πάσχοντες του δημοσίου κλήθηκαν μαζικά να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της πολιτείας θα ανταποκριθούν στο αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για τη διευκόλυνση των εργαζομένων με σακχαρώδη διαβήτη να χρησιμοποιήσουν το μέτρο της εργασίας εξ αποστάσεως και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν να ισχύσει η άδεια ειδικού σκοπού.

Ας μην ζήσουμε για άλλη μια φορά την καθυστέρηση επιβολής προστατευτικών μέτρων για τους χρόνια πάσχοντες.

Για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών μας η επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εδώ