“Έφυγε” η Ρούλα Λάγιου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας

0

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας με οδύνη ανακοινώνει ότι σήμερα τα ξημερώματα “έφυγε” από κοντά μας η Ρούλα (Σπυριδούλα) Λάγιου.

Η Ρούλα Λάγιου, ιδρυτικό μέλος και επί 21 συναπτά έτη Πρόεδρος και η ψυχή του τότε Συλλόγου Νέων Ελληνικών Διαβητικών, σήμερα ΣΥ.Δ.Α., είχε δώσει άπλετο χρόνο σε βάρος της προσωπικής της ζωής αγωνιζόμενη για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής Κοινωνίας και Πολιτείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα δικαιώματα των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη.

Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το οδοιπορικό της Ρούλας Λάγιου στο χώρο του κινήματος των διαβητικών αλλά και του αναπηρικού κινήματος στο οποίο είχε Γενική Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ.

“Το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο. Η Ρούλα, ο άνθρωπος που βάδισε χέρι με χέρι με την Κατερίνα μας και τον Νίκο μας συναντήθηκε σήμερα τα ξημερώματα μαζί τους. Θα είσαι μέσα στις καρδιές μας και στην ψυχή μας αγαπημένη μας Ρούλα.”

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 21.11.2019 , ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Άγιος Ελευθέριος στο Αιγάλεω (όπισθεν ΙΚΕΑ Κηφισού) στο τέρμα της Οδού Παπαναστασίου. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Νεκροταφείο.