Συχνές ερωτήσεις για τις όψεις πορσελάνης και ρητίνης

0

Γνωστές και ως bonding δοντιών, οι όψεις πορσελάνης και ρητίνης έχουν γίνει μόδα και αποτελούν τις πιο famous τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής.

Αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε λοιπόν και εσείς τον οδοντίατρο για να επιδιορθώσετε την οδοντοστοιχία σας, πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Από τι υλικό είναι φτιαγμένες;

Το υλικό είναι η σύνθετη ρητίνη, η οποία είναι πιο κοντά στο υλικό των δοντιών μας. Ο οδοντίατρος εγκαθιστά λεπτές φλούδες από αυτό το υλικό στο μπροστινό μέρος των δοντιών. Το αποτέλεσμα είναι μία ριζική αναδιαμόρφωση δοντιών, χωρίς να χρειαστούν τρόχισμα τα δόντια σας, αφού καλύπτει τα κενά τους, ενσωματώνοντας το υλικό ανάμεσα στα δόντια. Όταν το κάνει, στην συνέχεια σκληραίνει την επιφάνειά τους, με την χρήση laser.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για την τοποθέτηση πορσελάνης ή ρητίνης;

  • Άτομα με φθαρμένα ή σπασμένα δόντια
  • Άτομα με κενά ανάμεσα στα δόντια ή με ρωγμές
  • Άτομα που έχουν δυσαρμονία στα δόντια τους
  • Άτομα που τα ούλα τους έχουν υποχωρήσει
  • Άτομα που δεν δεν θέλουν να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα στις όψεις πορσελάνης και ρητίνης;

Αυτός που υποβάλλεται σε αυτήν την τεχνική, δεν ξοδεύει υπέρογκα χρηματικά ποσά, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται η επίσκεψη σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Επίσης δεν απαιτεί καμία τύπου αναισθησία, η διαδικασία είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άριστα.

Τι πρέπει να κάνετε μετά την διαδικασία;

Είναι απαραίτητο να σταματήσετε τους καφέδες και το κάπνισμα. Για περαιτέρω οδηγίες, ανάλογα με την φύση των δοντιών σας, ο οδοντίατρος θα σας δώσει όλες οδηγίες που χρειάζεστε.

Αισθητική Οδοντιατρική

dentalpearls.gr