Συνεργασία Scholl & Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων για την υγιεινή των ποδιών

0

«H υγεία του σώματος μας ξεκινά από την υγιεινή των ποδιών μας» ήταν το βασικό μήνυμα των ομιλητών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συνεργασίας της RB  Health με τα προϊόντα Scholl και με τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων –Ποδολόγων.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να καταδειχθεί ότι η φροντίδα των ποδιών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Η φροντίδα  αυτή  πρέπει να είναι καθημερινή και να γίνεται με επιμέλεια καθώς τα πόδια μας στηρίζουν, μας δίνουν σταθερότητα και μας δίνουν τη δυνατότητα να περπατήσουμε, να τρέξουμε και να κινούμαστε, τόνισε ο κος Νίκος Τσακαλάκης, Country Manager RB Health.

Τα προϊόντα Scholl , η RB Health και ο Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων -Ποδολόγων  ελπίζουν ότι η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να σκέπτεται τα πόδια του τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

«Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί  και να ευαισθητοποιηθεί  το κοινό για την σημασία του προληπτικού ελέγχου των ποδιών και σε ποιόν ειδικό θα πρέπει να απευθυνθεί  για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους», επεσήμανε ο κος Μάνος Αρβανιτάκης,  Ποδολόγος-Ποδίατρος και Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων –Ποδολόγων.

Η καθημερινή υγιεινή τους, όπως το πλύσιμο, το καλό στέγνωμα  μετά το πλύσιμο για την αποφυγή του κινδύνου μυκητίασης ,η περιποίηση των νυχιών , η καθημερινή ενυδάτωση με ειδική ενυδατική κρέμα, η αποφυγή της συστηματικής  χρήσης παπουτσιών με υψηλά τακούνια, είναι βασικοί παράγοντες της υγιεινής και της υγείας των ποδιών . Όσον αφορά  τις γυναίκες, θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να έχουν βαμμένα νύχια συνέχεια, ώστε το νύχι να αναπνέει και να αποφεύγονται οι αλλοιώσεις.  Σημαντικό επίσης είναι  να γίνεται προληπτικός έλεγχος από τους ειδικούς.

Τα προϊόντα Scholl  συνέχισε ο κος Αρβανιτάκης  με 100 χρόνια εμπειρίας και με μια διευρυμένη συλλογή  προϊόντων,  είναι ο ιδανικός συνεργάτης  για να πετύχουμε τον στόχο μας. Για το λόγο αυτό και ο Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων -Ποδολόγων  έδωσε την έγκρισή του ώστε όλα τα προϊόντα υγιεινής των ποδιών Scholl να έχουν την ένδειξη «Συνιστάται από τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων  Ποδολόγων».

Έχει υπολογιστεί ότι ο άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια  της ζωής του περπατάει τέσσερις φορές το γύρο της γης, ανέφερε ο κος Αναστάσιος  Κριεμπάρδης, Medical and Regulatory Manager RB Health. Τα πόδια είναι ένα από τα σημεία του σώματος που καταπονούνται  περισσότερο αλλά δεν έχουν την φροντίδα που τους αξίζει. Η σωστή υγιεινή τους είναι απαραίτητη όλους τους μήνες για την αποφυγή  διαφόρων προβλημάτων.  Τα προϊόντα Scholl, από το 1899 έχουν αναπτύξει και διαθέσει στους καταναλωτές  προϊόντα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ποδιών  όπως προϊόντα ελάφρυνσης του πόνου της φτέρνας, των «σκασμένων» φτερνών,  εξουδετέρωσης της κακοσμίας των ποδιών, θεραπείας για κάλους και σκληρύνσεις, βελτίωσης  της υγείας του δέρματος  και των νυχιών κ.α.