Βασικές αιτίες ακράτειας ούρων στις γυναίκες – Ποια η καλύτερη αντιμετώπιση!

0

Το αίσθημα της ακράτειας το έχουν νιώσει σχεδόν όλη κάποια στιγμή της ζωής τους. Η συνεχόμενη και μη ελέγξιμη μορφή αυτής της κατάστασης είναι η ακράτεια ούρων που εκδηλώνεται κυρίως σε γυναίκες και λιγότερο σε άνδρες.

Η ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, μπορεί να είναι παροδική αλλά και χρόνια. Σε κάθε περίπτωση μην την αμελείτε, πρέπει να επισκεφθείτε εγκαίρως τον ουρολόγο για να μπείτε από την αρχή σε μία ρουτίνα αντιμετώπισης και ελαχιστοποίησης της επιτακτικής ανάγκης που επιφέρει η ακράτεια.

Παροδική και προσωρινή ακράτεια

Η παροδική ακράτεια συνήθως οφείλεται σε φάρμακα ή κάποιου είδους ροφήματα που ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη και αυξάνουν τον όγκο των ούρων. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο καφές, το μεταλλικό νερό, τα μυοχαλαρωτικά κ.α.

Η προσωρινή ακράτεια ούρων οφείλεται κυρίως σε ιατρικά προβλήματα όπως ουρολοιμώξεις, δυσκοιλιότητα και πολλά άλλα.

Από την άλλη η επίμονη ακράτεια προκαλείται από προβλήματα όπως:

Εγκυμοσύνη

Οι ορμονικές αλλαγές και το βάρος που παίρνει η γυναίκα μπορεί να οδηγήσουν σε ακράτεια, όπως και η διάρκεια του τοκετού μπορεί να φέρει μία σειρά από αλλαγές στους μύες και στους ιστούς που στηρίζουν την κύστη.

Ηλικία

Ακόμα και οι μύες στην περιοχή εκεί γερνάνε, ελαττώνοντας την ικανότητα να κρατούν τα ούρα και κάνοντας τις συσπάσεις της περιοχής εντονότερες.

Εμμηνόπαυση

Τα οιστρογόνα μειώνονται κατά πολύ στην εμμηνόπαυση με αποτέλεσμα να φθείρονται και οι ιστοί της περιοχής.

Υστερεκτομή

Κάθε γυναικολογική εγχείρηση και δη η υστερεκτομή μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια ούρων.

Νευρολογικές παθήσεις

Το Πάρκινσον και οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης μπορεί να οδηγήσουν σε ακράτεια.

Πως θα την αντιμετωπίσετε;

Το laser στις μέρες μας έχει κάνει θαύματα. Ελάτε στο Foreverlaser για να μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας ούρων!

Forever Laser

Δερματολογικό – Γυναικολογικό Ιατρείο

foreverlaser.gr