Ξεκίνησε στην Ελλάδα η διάθεση τεστ αντισωμάτων Covid-19 της Abbott

0

Η Abbott ανακοίνωσε σήμερα ότι καθιστά διαθέσιμα στην Ελλάδα τα εργαστηριακά τεστ αντισωμάτων του ιού της COVID-19.

Η Abbott έλαβε ήδη τη σήμανση CE σύμφωνα με την οδηγία IVD (98/79/ EC) καθώς και την άδεια επείγουσας χρήσης από την FDA των ΗΠΑ για την εργαστηριακή ορολογική εξέταση αίματος για την ανίχνευση του αντισώματος, IgG, που προσδιορίζει εάν ένα άτομο είχε το νέο κορωνοϊό (COVID-19). Τα τεστ αντισωμάτων είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για να προσδιοριστεί εάν κάποιος είχε προηγουμένως μολυνθεί. Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση για τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου παραμονής των αντισωμάτων στο σώμα και εάν αυτά παρέχουν ανοσία. Αυτή η γνώση θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων.

«Η Abbott έχει εστιάσει στο να διαθέσει τα τεστ COVID-19 στην αγορά το συντομότερο δυνατό προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βαρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Abbott. «Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε τα τεστ αντισωμάτων μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιος είχε τον ιό, δημιουργώντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη την ώρα που επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Τεστ αντισωμάτων για αύξηση των εξετάσεων

Ενώ οι μοριακές δοκιμές ανιχνεύουν εάν κάποιος έχει τον ιό, τα τεστ αντισωμάτων καθορίζουν εάν κάποιος είχε μολυνθεί.

Το τεστ SARS-CoV-2 IgG της Abbott προσδιορίζει το αντίσωμα IgG, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που παράγει ο οργανισμός στα τελευταία στάδια της μόλυνσης και μπορεί να παραμείνει έως και μήνες και πιθανώς χρόνια μετά την ανάρρωση ενός ατόμου. Το τεστ έχει επιδείξει ειδικότητα και ευαισθησία στην ανίχνευση αντισωμάτων IgG άνω του 99%, 14 ή και περισσότερες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Το τεστ αντισωμάτων IgG της Abbott διατίθεται στους αναλυτές ARCHITECT® i1000SR, i2000SR και στους νεότερους αναλυτές Alinity ™ i. * Το ARCHITECT είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαστηριακά συστήματα στον κόσμο και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. Εκατοντάδες από αυτούς τους αναλυτές χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι αναλυτές μπορούν να εκτελέσουν έως και 100-200 τεστ ανά ώρα.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Microbiology διαπίστωσε ότι το τεστ αντισωμάτων IgG SARS-CoV-2 της Abbott είχε 99,9% ειδικότητα και 100% ευαισθησία στην ανίχνευση του αντισώματος IgG σε ασθενείς,  17 ή και περισσότερες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Η Abbott αυξάνει σημαντικά την ευρωπαϊκή παραγωγή της στα τεστ αντισωμάτων και επιπλέον σύντομα θα επεκτείνει τα εργαστηριακά τεστ αντισωμάτων της στην ανίχνευση του αντισώματος IgM.

Σχετικά με την πρωτοπορία της Abbott στη διάγνωση

Η Abbott αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στα τεστ λοιμωδών νοσημάτων, συμπεριλαμβάνοντας την ανάπτυξη του πρώτου τεστ HIV. Η εταιρεία δημιούργησε ένα Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επιτήρησης πριν από 25 χρόνια για να παρακολουθεί τους ιούς του HIV και της ηπατίτιδας και να εντοπίσει μεταλλάξεις ώστε να διασφαλίσει ότι τα τεστ της εταιρείας είναι σύγχρονα. Η Abbott διαθέτει επίσης ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα έρευνας που εντοπίζει νέους ή άγνωστους παθογόνους παράγοντες και αναπτύσσει διαγνωστικά τεστ για την αντιμετώπιση αυτών των νέων απειλών.

Σχετικά με την Abbott

Η Abbott είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν πληρέστερα σε όλα τα στάδια της ζωής. Το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων τεχνολογιών μας καλύπτει το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης, με κορυφαία προϊόντα γύρω από τη διάγνωση, τις ιατρικές συσκευές, τα προϊόντα διατροφής και τα επώνυμα γενόσημα φάρμακα. Οι 107.000 συνάδελφοί μας προσφέρουν υπηρεσίες στους ανθρώπους σε περισσότερες από 160 χώρες.