Αόρατα σιδεράκια – Τι να προσέξετε όταν τα βάλετε

0

Τα αόρατα σιδεράκια (invisalign) είναι μία ολοκαίνουργια πρόταση της ορθοδοντικής που έχει αντικαταστήσει πλήρως τα κλασικά μεταλλικά σιδεράκια, φέρνοντας πολλά πλεονεκτήματα στον άνδρα-αγόρι ή την γυναίκα-κορίτσι που τα φοράει.

Ονομάζονται αόρατα ή διαφανή σιδεράκια, αλλιώς Invisalign και ο υπεύθυνος για την τοποθέτησή τους είναι ο ορθοδοντικός.

Από την στιγμή που τα φορέσετε, πρέπει να αρχίσετε να τα συνηθίζετε και να ζείτε με αυτά. Σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι να ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές που σας δίνει ο γιατρός σας. Αυτές οι συμβουλές συμπεριλαμβάνουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Πολύ καλό βούρτσισμα

Αναμενόμενο είναι ανάμεσα στα σιδεράκια να εισχωρούν τροφές, γι’ αυτό και πρέπει το βούρτσισμα να είναι όλο και πιο σχολαστικό. Οι τροφές μπορεί να δημιουργούν κηλίδες στα δόντια, αν δεν τα βουρτσίζετε πρωί – βράδυ. Τα αόρατα σιδεράκια είναι αφαιρούμενα και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Μην αμελείτε επίσης τα μεσοδόντια βουρτσάκια, τα οποία καθαρίζουν ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη που δεν φτάνει καμία οδοντόβουρτσα.

Προσοχή στη διατροφή

Με τα σιδεράκια αποφεύγουμε να τρώμε σκληρές τροφές όπως είναι τα παξιμάδια, οι ξηροί καρποί, τα ποπ κορν για να μην κολλήσουν στα σιδεράκια και μετακινηθούν.

Πρώτη μέρα με σιδεράκια

Αν και τα αόρατα σιδεράκια είναι σαφώς ευκολότερα στην χρήση από τα κλασικά, είναι αναμενόμενο να έχετε μία μικρή δυσκολία στην μάσηση. Επιδιώξτε να μασάτε για αρχή μαλακές τροφές.

Πως δουλεύουν οι νάρθηκες Invisalign

Οι νάρθηκες Invisalign μετακινούν τα δόντια μέσω μιας σειράς προσεκτικών ελεγχόμενων κινήσεων. Η θεραπεία Invisalign έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κινεί ορισμένα δόντια σε ένα συγκεκριμένο στάδιο θεραπείας.

Δοκιμάστε κι εσείς τα αόρατα σιδεράκια, τα οποία κανείς δεν καταλαβαίνει ότι φοράτε και συνεχίστε την καθημερινότητά σας, εύκολα και με ασφάλεια. Δείτε περισσότερα μέσα από την ιστοσελίδα του ορθοδοντικού ιατρείου στην Αθήνα.

Νικόλαος Βουγιουκλής

Ορθοδοντικός Αθήνα – Χαλάνδρι

vouyouklis.com