Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά

0

Συγκέντρωση στην πύλη του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βάρβαρα) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα μέλη του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, με σκοπό την ανάδειξη των τρομακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση να προκαλούν πολλά προβλήματα.

Διαμαρτυρία με… γεμιστά

Με ένα ταψί γεμιστά και με το μήνυμα «Με ντομάτες γεμιστές δεν φτιάχνει η πρόνοια» θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου. Μάλιστα, στο πανό που έχουν οι διαμαρτυρόμενοι έχουν και φωτογραφία της κας Φωτίου.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι εμπνευσμένη μετά τη δήλωση που είχε κάνει η κα Φωτίου λίγο πριν ορκιστεί υπουργός πως «τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε».

Τα προβλήματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία γονέων για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές, με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς.

Από το liberal.gr