Εκστρατεία ενημέρωσης για HIV και AIDS σε γειτονιές της Αθήνας

0

Tο μήνυμα της ορθής ενημέρωσης και πρόληψης για τον HIV και το AIDS φτάνει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, χάρη στη δημιουργική σύμπραξη του «Κέντρου Ζωής» με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές ενημερωτικές ομιλίες, να βρουν τεκμηριωμένες απαντήσεις στις απορίες τους και να μιλήσουν για τους προβληματισμούς τους σχετικά με το θέμα του HIV και του AIDS, ενός σοβαρού ζητήματος που μας αφορά όλους. Οι ομιλίες είναι προσαρμοσμένες στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης και η διάρκεια τους είναι δύο ώρες, ενώ θα συνοδεύονται από διανομή έντυπου υλικού και διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης με τους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής ενημερωτικές ομιλίες:

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στις 18:00 η Οικία Θεοτοκοπούλου (Θεοτοκοπούλου 34, Πατήσια) καλωσορίζει το Κέντρο Ζωής,

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 18:00 τους ενημερωτές του Οργανισμού υποδέχεται το Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Το επόμενο διάστημα οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς το κοινό θα ενισχυθούν με επιπλέον εκδηλώσεις και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, σε μια προσπάθεια αλλαγής της συνολικής κουλτούρας των πολιτών όσον αφορά στη σεξουαλική υγεία, καθώς και στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV.

Το «Κέντρο Ζωής» από το 1991 προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κ.λπ.), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.