Καλοκαίρι και ενέσιμες θεραπείες

0

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος δύσκολη για το δέρμα μας και το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται επιπλέον περιποίηση και φροντίδα. Η έντονη ηλιοφάνεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα, κάνουν το δέρμα μας να χάσει τη λάμψη του, το σφρίγος και την απαλότητά του, αλλά και την ανθεκτικότητά του στον χρόνο.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) μας εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να διατηρούμε την επιδερμίδα του προσώπου μας βαθιά ενυδατωμένη, λαμπερή και υγιή, προκειμένου να μπορέσει να «πολεμήσει» τη φθορά του καλοκαιριού.

«Η σωστή όσο και η βαθιά ενυδάτωση είναι το «κλειδί», για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας κι έτσι μπορούμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά ενάντια στα σημάδια της γήρανσης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

Ενυδάτωση προσώπου με μεσοθεραπεία

Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό είναι η ιδανική μέθοδος για να αναστρέψουμε τα ίχνη ξηρότητας και αφυδάτωσης, που αφήνει το «στεγνό χάδι» του ήλιου και η συνεχής επαφή με το υγρό στοιχείο στο δέρμα μας.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλο το πρόσωπο με τη μορφή της μεσοθεραπείας, καθώς ξεδιψά το δέρμα σε βάθος και του προσδίδει εκ νέου τη χαμένη του νεότητα και λάμψη.

«Κάνουμε μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα και υαλουρονικό σε σημεία του προσώπου, του λαιμού, αλλά και του ντεκολτέ, προσφέροντας ενυδάτωση, λάμψη και ένα πιο λείο και σφριγηλό δέρμα. Η μεσοθεραπεία είναι η πιο δραστική λύση για την άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο και το αποτέλεσμά της έχει μεγάλη διάρκεια», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα, χάρη στις βιταμίνες ή το υαλουρονικό οξύ που περιέχουν. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του βελτιώνεται, με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας υαλουρονικού (αραιωμένου) στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενυδάτωση.

Όπως εξηγεί ο γιατρός, η εφαρμογή γίνεται με μία πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρήσουν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη θεραπεία και είναι απόλυτα ασφαλής, διαβεβαιώνει.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ συνήθως επαναλαμβάνεται μετά από 3-6 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

Τέλος το υαλουρονικό οξύ, πέρα από την ενυδάτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ώστε να δώσει και όγκο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης, «γεμίζοντάς τις».

Ρυτίδες λαιμού τέλος με micro botox

Το λεγόμενο micro botox αποτελεί μια νέα χρήση του botox, που μπορεί να εφαρμοσθεί στο μέτωπο, στα μάτια και στον λαιμό, ο οποίος, όχι άδικα, θεωρείται (και είναι) το πιο δύσκολο σημείο.

Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού, όπου, με ειδική τεχνική, που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα – ίδια με εκείνη της μεσοθεραπείας – και με πολλές μικρές ενγχύσεις, τοποθετεί προσεκτικά το υλικό επιφανειακά στον μυ.

Λέει ο κ.Απόστολος Γαϊτάνης: «Είναι ιδανική επιλογή για τις γυναίκες, που επιθυμούν ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς την «παγωμένη» έκφραση, που μερικές φορές προκύπτει μετά την υπερβολική χρήση botox, αλλά και από την μη σύσπαση των μυών.

Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στον λαιμό, όπου η νέα τεχνική του botox μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την πιθανή χαλάρωση, που μπορεί να έχει εμφανιστεί και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στην περιοχή. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος».

Το micro botox μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του μετώπου, καθώς και στα μάτια, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες και να βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, διατηρώντας, όμως, την φυσική κινητικότητα στην περιοχή.

Η εν λόγω θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σε σύντομο χρόνο και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 4 έως 6 μήνες.