Νεφρική ανεπάρκεια – Συμπτώματα και θεραπεία τελευταίου σταδίου στη Mesogeios!

0

O όρος νεφρική ανεπάρκεια δηλώνει ότι κάποιος άνθρωπος νοσεί στα νεφρά του. Αυτό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούν τις συνηθισμένες λειτουργίες που πρέπει να κάνουν. Δηλαδή δεν φιλτράρουν το αίμα σωστά ώστε να αποβάλλει ο οργανισμός όλες τις τοξικές ουσίες με τα ούρα.

Αυτή η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς όλα όσα λαμβάνει ο οργανισμός μας καθημερινά περιέχουν και άχρηστες ουσίες, οι οποίες πρέπει να φιλτράρονται και να απομακρύνονται. Επίσης τα νεφρά διαδραματίζουν για ολόκληρο τον οργανισμό έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού πολλά από τα άλλα όργανα του σώματος εξαρτώνται από τη λειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι λειτουργίες των νεφρών είναι:

  • αφαίρεση των τοξινών από το σώμα για να αποβληθούν με τα ούρα
  • ρύθμιση των σημαντικών για τον οργανισμό ηλεκτρολυτών έτσι ώστε το σώμα να μένει ενυδατωμένο
  • παράγουν ορμόνες που ρυθμίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την αρτηριακή πίεση
  • ενεργοποιούν την βιταμίνη D, η οποία βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου

Συμπτωματολογία νεφροπάθειας

Σε αρχικό στάδιο η νόσος προκαλεί μόνο αρτηριακή πίεση. Ενδεικτική είναι η υψηλή πίεση κρεατινίνης η οποία μπορεί να αποτελεί και ένδειξη για την έναρξη της νόσου. Καθώς η νεφροπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη ο όγκος των ούρων μειώνεται με τα ούρα να μην μπορούν να αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται και ορμονικές διαταραχές.

Θεραπεία

Από την στιγμή που τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά σημαίνει ότι χρειάζονται αιμοκάθαρση είτε περιτοναϊκή κάθαρση για να φιλτράρονται οι τοξικές ουσίες.

Η αιμοκάθαρση είναι μια μηχανική διαδικασία φίλτρανσης του αίματος και η περιτοναϊκή κάθαρση είναι μία διαδικασία κάθαρσης του αίματος.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης Mesogeios, λαμβάνοντας πληροφορίες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κλινικής. Διαδικασία κράτησης και παροχές, αιμοκάθαρση και ταξίδι για τους ασθενείς που δεν έχουν στην πόλη τους κέντρο αιμοκάθαρσης καθώς και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε σαν ασθενής και σαν συγγενής ασθενούς.